Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienas "Morīšu" saimniece Marija Morīte 100. jubileju svin plašā sveicēju lokā

Loreta Jargane

2019. gada 29. maijs 08:38

2771

17. maijā Gaujienas pagasta Dārzciema “Morīšos” 100. dzimšanas dienu kuplā radu un apsveicēju pulkā svinēja Gaujienas pagasta iedzīvotāja Marija Morīte.

Sveicēju vidū bija arī Apes novada domes, Apes novada Sociālā dienesta un Pensionāru padomes pārstāvji. Ar skanīgām dziesmām gaviļnieci iepriecināja Gaujienas pagasta vīru vokālais ansamblis. Kā dāvanu no pašvaldības nozīmīgajā jubilejā Marijas kundze saņēma ziedus un naudas balvu, kā arī daudz sirsnīgu vārdu un laba vēlējumu turpmākajiem dzīves gadiem. Gaujienas pagasta pārvaldes vadītāja Inese Lukjanoviča uzsvēra, ka jubilāre priecājās arī par Latvijas Valsts prezidenta apsveikumu.

“Marija Morīte nāk no Kārsavas, 21 gada vecumā pārcēlusies uz dzīvi Gaujienas pusē. Darba gadi pagājuši kolhozā, slaucot govis, ģimenē izaudzināti pieci bērni. Pārdzīvots Otrais pasaules karš, garajā dzīvē bijuši arī smagāki brīži. Tagad kuplajā ģimenē jau ir 16 mazbērni un 20 mazmazbērni,” min I. Lukjanoviča. Jubilāre piebilst, ka viņas ikdiena ir viegla – visus mājas darbus palīdz paveikt tuvākie cilvēki, īpaši dēls Pēteris. Simtgadnieces mazbērni atzina, ka jubilāres ilgdzīvošanas noslēpums slēpjas optimismā, veselīgā uzturā un mīlestībā pret darbu.

Novēlēsim jubilārei daudz skaistu brīžu kopā ar sev tuviem un mīļiem cilvēkiem, labu veselību un dzīvesprieku!

Kategorijas