Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liepnas skolai vēlas mainīt nosaukumu

Līga Vīksna

2019. gada 29. maijs 08:40

276

Liepnas vidusskola uzsākusi reorganizācijas procesu, jo septembrī durvis vērs kā Liepnas pamatskola. Skolas kolektīvs vēlas, lai turpmāk Liepnas pamatskolai būtu kādreizējā izglītības darbinieka Alekseja Grāvīša vārds.

1879. gada janvārī Aleksejs Grāvītis dibināja skolu Demšu ciemā. Viņa dibinātā skola ir izglītības sākums Liepnas pagastā. Jautājumu par Liepnas skolas nosaukuma maiņu skatīja maija kultūras, izglītības un sociālo jautājumu komitejas sēdē.
Liepnas vidusskolas direktore Ilona Kazimirjonoka uzsver – šobrīd reorganizācijas dēļ ir jāveic izmaiņas daudzos skolas dokumentos, tādēļ šis ir piemērots brīdis pie reizes mainīt arī skolas nosaukumu.

“Doma par Alekseja Grāvīša vārdu Liepnas pamatskolai ir bijusi jau sen, bet šobrīd būtu īstais laiks to īstenot un atgūt skolai A. Grāvīša vārdu. Liepnas pagasta iedzīvotājiem tas ir ļoti svarīgi un nozīmīgi. A. Grāvītis ir pirmais izglītības nesējs Liepnā. Šī ir mūsu iespēja atstāt paliekošu vērtību Liepnas pagasta vēsturē un vienlaikus dot pamudinājumu savas dzimtās vietas vēsturiskā mantojuma saglabāšanai jaunajai paaudzei. Jāuzsver, ka plāksne pie skolas fasādes ar A. Grāvīša vārdu mums jau ir,” stāsta I. Kazimirjonoka.
Viņa uzsver – Liepnas pagastā ir arī A. Grāvīša dzimtas kapi. “Pieļaujam, ka, piešķirot skolai jauno nosaukumu, attīstīsies arī jauna tradīcija sakopt kapa vietas,” saka direktore.

Komitejas deputāti liepneniešu ieceri atbalstīja un virzīja lēmuma pieņemšanai uz maija domes sēdi.



Kategorijas