Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cēsīs aiztur vīrieti par heroīna realizāciju

Vidzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Valmieras un Cēsu policijas iecirkņa darbiniekiem veicot izmeklēšanas darbības vakar, 22. oktobrī Cēsīs Zvirbuļu ielā neilgi pēc narkotiskās vielas – heroīna ( vairāk kā grama) realizācijas veica 1966. gadā dzimuša vīrieša, Cēsu pilsētas iedzīvotāja, aizturēšanu, kurš tiek turēts aizdomās par narkotiku – heroīna - glabāšanu un realizāciju. Vīrieša dzīvesvietā tika veikta kratīšana, izņemti priekšmeti, kuri liecina par šī rūpala ilgstošu piekopšanu – viss liecina, ka šajā adresē notikusi gan heroīna realizācija, gan lietošana.

Heroīna cena – 60 latu par gramu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka tirgoņi mēdz iedzīvoties gan uz preces kvalitāti, gan svaru. Ekspertīzē vēl tiks noteikts šīs vielas procentuālais sastāvs.
Kā atzīst Vidzemes reģiona kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Ģirts Ezertēvs, šis ir pirmais gadījums Vidzemes reģionā, kad ir konstatēta heroīna tirdzniecība, bet ir pamats domāt, ka heroīns Vidzemē ticis realizēts jau iepriekš. Kā uzsver policijas darbinieks, heroīna parādīšanās Vidzemē ir Brīdinājums, ka esam uz bīstama ceļa. Līdz šim Vidzemē reģistrēti marihuānas, amfetamīna, hašiša un citu narkotisko vielu glabāšana, lietošana un realizēšana. Prakse liecina – ja ir pieprasījums, tad ir piedāvājums, tātad ir pamats uzskatīt, ka mūsu vidū atrodas jau ilgstoši heroīna lietotāji – tātad cilvēki, kas savu rīcību nespēj prognozēt brīdī, kad kārtējās devas iedarbība beigusies.    

Šodien Valmieras rajona tiesa lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma -piemērošanu aizdomās turētai personai. Vīrietis jau 2009. gada sākumā bija aizturēts par nozieguma, kas saistīts ar narkotiskām vielām, izdarīšanu.

Krimināllikuma 253¹ panta „Narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšanā” 3. daļa ( par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā) kā soda sankciju paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 8 līdz 15 gadiem. 

Kategorijas