Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Jestrie un skaistie bērnu svētki Alsviķos

Loreta Jargane

2019. gada 1. jūnijs 17:24

17656

Sestdien, 1. jūnijā Alsviķu kultūras namā notika  Bērnu svētki. Izskanēja bērnu vokālo ansambļu un solistu koncerts “Ceļojums ar gaisa balonu”, tāpatnetrūkst dažādas aktivitātes bērniem un diskotēka ar DJ Gaga Dance.

Koncertā piedalījās Alsviķu kultūras nama bērnu vokālais ansamblis (vadītāja Rita Staune – Doniņa), pirms­skolas izglītības “Saulīte” bērnu vokālais ansamblis (skolotāja Agate Delpere), Strautiņu pamatskolas  1. - 3. klašu vokālais ansamblis, pirmsskolas bērnu vokālais ansamblis un soliste Anna Jaunzema. Šos ansambļus un solisti koncertam sagatavojusi skolotāja Antra Līdaciņa.

Koncerta īpašais viesis- Kate Tīna Melberde no Gulbenes – grupas “Rolise” dalībnieka Rolanda Melberda meita, kura mācās Gulbenes sākumskolas 2. klasē un Gulbenes mūzikas skolā apgūst vijoli un klavierspēli, kā arī piedalās dažādos vokālistu konkursos. Šopavasar Kate Tīna piedalījās konkursā “Balss burvis” un ieguva “Grand Prix”. Konkursiem sagatavoties viņai palīdz mamma Ilze Rakovska.
“Šis pasākums ir veltījums Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai. Vēlamies, lai Bērnu svētki mūsu pagastā kļūst par tradīciju. To rīkošanu aizsākām pērn. Idejas autore ir mūsu vokālā ansambļa vadītāja Rita Staune – Doniņa, kura rosināja bērnu vokālā ansambļa sezonas noslēgumā parādīt, ko kolektīvs apguvis gada laikā. Arī pērn koncertā piedalījās pašmāju ansambļi un solisti, bet šogad dalībnieku loks paplašinājies un uzaicināta viešņa no Gulbenes. Koncertu vadīs mūsu pagasta jaunietes Marta Līva Ziņģe un Amanda Ieva Kalniņa,” atklāj M. Ramane.

Savukārt pieaugušie vakarā aicināti uz šīs vasaras ieskaņas pirmo balli Alsviķu brīvdabas estrādē, kur spēlēs grupa “Putukvass”. Lietus gadījumā balle notiks kultūras namā.

Kategorijas