Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apenieši Rīgā iesniedz parakstus un pauž viedokli par gaidāmo reformu

Šodien, 3. jūnijā, apenieši Ilze Sproģe un Jānis Pops kopā ar partijas “Latvijas Attīstībai” Alūksnes nodaļas vadītāju Jāni Sadovņikovu tiekas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (Attīstībai/Par!). Apenieši ministram iesniegs savāktos 222 parakstus, paužot vēlmi pievienoties Alūksnes novadam.


“Mēs, Apes novada Apes pilsētas un Apes pagasta iedzīvotāji, iesniedzot parakstus ministram J. Pūcem, darām zināmu mūsu viedokli par reģionālās attīstības plāna izstrādi. Šobrīd kartē iezīmētā teritorija ir radīta, nerunājot ar Apes iedzīvotājiem, un neaizstāv to intereses.Vēršam uzmanību, ka Apes novadā ir 9 deputāti, bet Api un pagastu (1400 iedzīvotājus) pārstāv tikai 2 deputāti – Apes novada domes priekšsēdētāja vietniece Astrīda Harju un Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadītāja Iluta Apine. Domes sēdes nav pieejamas kopš Apes pašvaldības ēkas remonta 2008. gadā, jo notiek mazā, nepiemērotā telpā.

Savu viedokli par reformu un vēlmi pievienoties Alūksnes novadam izsakām ar 222 parakstiem, kas ir 20 procentu no balstiesīgo (1084) skaita. 2019. gada 25.maijā Apes iecirknī Eiropas Parlamenta vēlēšanās piedalījās 286 vēlētāji, bet mēs esam savākuši 222 parakstus – tas ir 77,6 procenti no minēto balsotāju skaita. Lūdzam ministram izvērtēt sniegto informāciju un pieņemt lēmumu iedzīvotāju interesēs. Šo aptauju esam veikuši brīvprātīgi,” stāsta pensionētā apeniete Ilze Sproģe, kura bijusi Apes pilsētas pagasta deputāte no 1985. līdz 2005.gadam un lauku attīstības konsultante no 2005.-2009.gadam. Arī pensionētais apenietis Jānis Pops ir bijušais Apes pilsētas ar lauku teritoriju deputāts.

Līdz ar apeniešiem parakstu iesniegšanā piedalās arī laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” galvenās redaktores pienākumu izpildītāja Aivita Lizdika, tādēļ piektdienas, 7.jūnija laikraksta numurā, būs lasāma plašāka informācija.

Kategorijas