Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina dienas nometne “Amatam ir zelta pamats”

Aiva Lielbārde

2019. gada 4. jūnijs 09:10

223

Tuvojas vasara, un daudzu vecāku rūpe ir bērnu nodarbinātība vasaras mēnešos. Nometne ir viena no labākajām izglītības un audzināšanas formām, kurā jauniešiem ir iespēja radoši, lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku. Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeja teritorija, ēkas ar krājuma priekšmetiem un vēsturi ir īpaši šim nolūkam piemērota vide.
Arī šogad turpinām aizsākto tradīciju – organizēt nometni “Amatam ir zelta pamats” 10 līdz 12 gadus veciem bērniem. Nometnes “Amatam ir zelta pamats” dalībniekus turpināsim iepazīstināt ar senajiem amatiem un to nozīmi latviešu zemnieku sadzīvē no senatnes līdz mūsdienām. Runāsim par aitkopību, vilnas iegūšanu un apstrādi, kā arī darbosimies ādas apstrādes darbnīcā. Nometnes laikā dosimies ekskursijā un apmeklēsim Gulbenes novada latviskās dzīvesziņas centru, Gulbenes – Alūksnes bānīša depo un saimniecību “Purenes”, kur viesosimies pie zirgiem.

Nometnes norises laiks ir no 2019. gada 18. jūnija līdz 22. jūnijam. Dienas nometnes “Amatam ir zelta pamats” dalībniekiem tiek nodrošināts transports no Alūksnes uz Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeju un atpakaļ, bet dalība ir maksas.


Kategorijas