Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Alūksnes un Malienas Ziņu” lasītāju ekskursija uz Latgali

Labās tradīcijas ir jāturpina, tādēļ 8. jūnijā ar saviem lasītājiem devāmies ekskursijā – šoreiz uz Latgali. Ekskursijās, iepazīstot skaisto Latviju, dodamies jau sesto gadu. Šoreiz apmeklējām 7 objektus.


Brauciena pirmais pieturas punkts bija vīngliemežu audzētava “Ošu mājās” Preiļu pagastā, kur saimnieko Ainis un Valentīna Noviki. Tas bija gan interesants, gan garšīgs apskates objekts. Preiļos bijām Leļļu muzejā un pielaikojām arī krāšņos kostīmus. Ceļš turpinājās uz netālu esošo Polikarpa Čerņavska keramikas māju.


Pēc tam apmeklējām jaunumu – Metāla mākslas galeriju, ko Preiļos veido jauna ģimene: automehāniķis Aleksandrs un datordizainere Alīna Nesterjuki kopā ar draugiem. Šī bija vieta, kas sajūsmināja visus! Apmeklētājiem tā durvis vērusi tikai šā gada maijā.

Tālāk devāmies uz Ārdavu Pelēču pagastā, kur zemnieku saimniecībā “Kalni” saimnieko Irēna Koleda. Pastaigājāmies pa dārzu un degustējām saimnieces darinātos vīnus. Caurbraucot “Sakstagala” stādaudzētavu, devāmies uz noslēdzošo apskates objektu - Nagļu pagasta zemnieku saimniecībā “Zvejnieki” pie Annas un Jāņa Macāniem. Devāmies brīnišķīgā pastaigā pa purva taku un gleznaino apkārtni pie Lubāna ezera. Noslēgumā cienājāmies ar Latgales zivju ēdieniem.

Plašāk par “Alūksnes un Malienas Ziņu” lasītāju piedzīvojumiem ekskursijā lasiet laikraksta 15. jūnija numurā!

Kategorijas