Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rīko donoru dienu

Aivita Lizdika

2019. gada 28. jūnijs 12:17

112

Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāle atrodas Rēzeknē, filiāles speciālisti regulāri dodas izbraukumos gan pa visu Latgales reģionu, gan arī uz  Alūksni, Gulbeni, Madonu, lai pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam dotu iespēju kļūt par asinsdonoriem, lai nodrošinātu medicīnas iestādes ar nepieciešamo daudzumu asins komponentu. Kā vēsta statistika, vislielākais asiņu apjoms tiek iegūts tieši izbraukumos, aicinot cilvēkus nebūt vienaldzīgiem un palīdzēt citiem.

 Arī 4. jūlijā no pulksten 9 Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāle būs Alūksnē, tādēļ aicina donorus būt aktīviem un ziedot asinis.
“Tāpat kā iepriekšējās reizēs, kamēr tiek remontēta Alūksnes novada pašvaldības administratīvā ēka, kur tradicionāli notika donoru dienas, arī šoreiz donori aicināti uz Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas zāli,  Lielā Ezera 24 a, kur viņus gaidīs Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāles mediķi,” laikrakstam stāsta Latvijas Sarkanā Krusta Alūksnes komitejas vadītāja Ginta Priedīte un īpaši aicina donoru rindām pievienoties jauniešus.

Kategorijas