Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pateicas autobusa vadītājam un pasažieriem par to, ka izglābj meitas dzīvību

Aivita Lizdika

2019. gada 28. jūnijs 12:21

1236

Šonedēļ redakcija saņēma telefona zvanu, un kāda sieviete pastāstīja aizkustinošu stāstu, lūdzot to publicēt arī laikrakstā.
Anita Konovalova dzīvo Rīgā. Liktenis viņai nav bijis labvēlīgs, un savā mūžā piedzīvoti ne tikai prieka brīži, bet arī traģēdijas, un arī pagājušonedēļ plānotais brauciens uz Api kopā ar meitu varēja par tādu izvērsties.

Braucienā no Rīgas uz Api pasažieres devās 14. jūnijā pulksten 7, autobusu satiksmes maršruts - Rīga – Smiltene - Ape – Alūksne.
“Pēkšņi manai meitai kļuva slikti ar veselību. To darīju zināmu autobusa šoferim. Šoferītis bija ļoti atsaucīgs un tūlīt apturēja autobusu pieturā “Gauja”. Autobusā atradās vēl arī citi pasažieri, taču pasažiere Aina, kura arī devās uz Api ciemos pie brāļa, paņēma manu meitu klēpī un burtiski iznesa no autobusa svaigā gaisā, tūlīt izsaucot arī neatliekamo medicīnisko palīdzību,” stāsta Anita Konovalova.

Ilze, Anitas meita, laimīgi tika nogādāta slimnīcā un viņai sniegta medicīniskā palīdzība, noskaidrojot arī problēmas rašanās iemeslus.
 Anitas kundze ir ļoti pateicīga gan šoferītim, kurš todien vadīja autobusu, gan pasažierei Ainai, kura devās uz Api, par operatīvo reakciju tik sarežģītā situācijā, par atsaucību un sirds siltumu, glābjot Ilzes dzīvību. Diemžēl viņa gan nezina tā rīta minētā maršruta autobusa šofera vārdu un Ainas kundzes uzvārdu, bet tas neliedza viņai piezvanīt uz redakciju un izteikt pateicību šiem cilvēkiem, jo, iespējams, viņi to izlasīs laikrakstā.

Arī redakcijai neizdevās noskaidrot izpalīdzīgā šofera vārdu, taču ceram, ka viņš sevi atpazīs vai kāds viņam šo ziņu nodos. Laikā, kad dažkārt satiksmes autobusu šoferiem pārmetam nevērību, grafika ievērošanu pretstatā cilvēcībai, šī ir ļoti apsveicama rīcība.


Kategorijas