Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes novadā kooperatīvās dārzkopības sabiedrībai “Sīļi – 1” ievēl jaunu vadītāju

Aivita Lizdika

2019. gada 1. jūlijs 09:37

520

Par kooperatīvās dārzkopības sabiedrības “Sīļi – 1” valdes priekšsēdētāju ievēlēts Valfrīds Vilks.  Priekšsēdētāju maiņa sabiedrībā notika tādēļ, ka līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Vitauts Hanzens iesniedza atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Citas izmaiņas sabiedrības valdē nav notikušas.

Valfrīds Vilks stāsies amatā pēc dokumentu sakārtošanas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā. Viņš apzinās, ka šajā dārzkopības kooperatīvā problēmu ir daudz, jo arī pašam šeit ir mazdārziņš. “Problēmu ir daudz, bet ne jau es viens būšu “karotājs”. Kooperatīvā ir pietiekami daudz dārzu īpašnieku, kas ir ieinteresēti dažādu sadzīves jautājumu sakārtošanā,” saka V. Vilks.

Kā zināms, V. Vilks savulaik bija SIA “Rūpe” valdes loceklis ar lielu pieredzi ūdensapgādes jautājumu risināšanā, iespējams, tādēļ mazdārziņu īpašnieki cer, ka V. Vilks jaunajā amatā vispirms ķersies arī pie dārzu ūdensapgādes sistēmas sakārtošanas, un to jaunais valdes priekšsēdētājs arī apstiprina. “Pirmkārt, mēģināsim tikt galā ar ūdensapgādes problēmām tā, lai mēs lieki ūdeni nesūknētu no ezera laukā, bet lietderīgi to izmantotu. Tādēļ jau tagad aicinu dārzu īpašniekus sākt pa drusciņai atlikt papildus naudu šim nolūkam, jo būs nepieciešams likvidēt veco ūdenstorni un uzstādīt hidroforu. Ja naudas nebūs, to izdarīt nevarēsim, un būs jādzīvo bez ūdens,” par pirmajiem plānotajiem darbiem stāsta V. Vilks. Hidrofora nav ūdens sūknis, bet ierīce, kas, atgriežot krānu, nodrošinās vienmērīgu ūdens pieplūdi visiem ūdens ņemšanas kanāliem. To nomainīt pret veco ūdenstorni jaunais priekšsēdētājs plāno rudenī, kad dārzu sezona būs beigusies, lai kādas īslaicīgas neveiksmes gadījumā tagad, karstajā un sausajā laikā, kāds nepaliek bez ūdens.

Savukārt elektroapgādes līnijas un ar tām saistītā dokumentācija Sīļos ir globālāka problēma, kuru tik vienkārši atrisināt nebūs iespējams, domā V. Vilks.


Kategorijas