Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vērtīga pieredze

Alsviķu pagastā militārajā poligonā “Lāčusils” no 3. līdz 12. jūnijam notika Jaunsardzes un informācijas centra organizētā pirmā valsts aizsardzības nometne. Tajā piedalījās skolēni, kuri savā skolā apgūst valsts aizsardzības mācību kā izvēles priekšmetu. Starp nometnes dalībniekiem – arī Alūksnes novada vidusskolas skolēni.
Nometne bija pieredzes bagāta, man tā ļoti patika, ieguvām jaunas iemaņas šaušanā, kā arī ierindas mācībā. Es zināju, ka nometne nebūs viegla, bet pirmajā dienā sapratu, ka tās būs grūtas 10 dienas. Tomēr ar katru nākamo dienu sapratu, ka kļūst vieglāk un vieglāk, jo esi jau iegājis dienas ritmā. Kad nometne beidzās, gribējās ātrāk uz nākamā gada nometni, jo šīs 10 dienas bija ļoti interesantas un jautri pavadītas draudzīgā kolektīvā.
Lauka kaujas iemaņas mums bija kaut kas jauns un neaizmirstams, piemēram, iemācījāmies uguns kustību, bet, protams, bija arī lietas, kuras atkārtojām, piemēram, sevis un ekipējuma maskēšana, pārvietošanās veidi, mērķa norāde un citi.
Šaušanas nodarbībās mēs darbojāmies ar ieroci G36 - apguvām šī ieroča detaļu nosaukumus, kā arī  daļēju izjaušanu un salikšanu, arī trenējāmies šaušanā ar šo ieroci. Ierindas apmācībā atkārtojām to, ko jau zinājām un pratām, piemēram, pagriezienus uz vietas, kustībā un iziešanu pie instruktora.
Kopumā nometne ir izdevusies, laiks pavadīts lieliski un iegūta pieredze visai dzīvei. Liels paldies skolas direktorei Ilzei Līviņai par atbalstu!

Anastasija Ņedaivodina,
10. klases skolniece

Kategorijas