Alūksnietes Brigitas "Ķēķa stāsti"
Cūkgaļa ar sieru un spinātiem
• 4 šķēles cūkgaļas karbonādes,
• 250 gramu spinātu,
• 4 – 5 sīpolu loki,
• 250 gramu siera “Mocarella”,
augu eļļa,
• malti melnie pipari, sāls.
Atkal mazliet citādāk pagatavota liesa gaļiņa. Cūkgaļas karbonādi noskaloju, apsusināju un sagriezu šķēlēs, tad tās apcepu uz pannas uzkarsētā augu eļļā. Pēc tam gaļu pārliku veidnē, uzkaisīju garšvielas.
Sagrieztus spinātus un sīpollokus apcepu taukvielās, kas izdalījušās uz pannas. Sarīvēju mocarellas sieru, pievienoju spinātiem un pāris minūtes pacepu, nepārtraukti apmaisot. Piekaisīju sāli un piparus. Zaļumu masu izliku uz gaļas gabaliem, cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz gaļa gatava.
Kolrābji ar burkāniem un āboliem
• Puse kolrābja,
• 2 nelieli burkāni,
• 3 vidēji lieli skābi āboli,
• skābais krējums.
Salāti it kā līdzīgi pirmajiem, un arī šie labi garšoja.
Kolrābi, burkānus un ābolus nomizoju un sarīvēju uz sakņu rīves. Tā kā āboli bija saldskābi, tos pirms pievienošanas salātiem samaisīju ar sulu no apmēram ceturtdaļas citrona, tādējādi āboli kļuva skābāki un arī nebrūnēja. Piemaisīju skābo krējumu un sāli. Atkal – ātri, vienkārši un veselīgi.
Baltmaizes un rabarberu
sacepums
Nomizotus rabarberus sagriezu gabaliņos, iebēru katliņā, pielēju nedaudz ūdens, piekaisīju cukuru (I) un ingveru. Zem vāka uz mazas uguns tos sautēju minūtes sešas.
Katru baltmaizes šķēlīti bez garoziņas apziedu ar sviestu. Ovālajā veidnē iekaisīju brūno cukuru (II), pēc tam trauka apakšu pilnībā noklāju ar maizes šķēlītēm (ar sviestu apziesto pusi liku uz leju). Virsū izlīdzināju apmēram pusi no sautētajiem rabarberiem.
Olu dzeltenumus saputoju ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Piemaisīju biezpienu, smalcinātājā samaltas mandeles un cieti. Iecilāju atlikušos rabarberus. Atsevišķi saputoju gan olu baltumus, gan saldo krējumu, arī tos uzmanīgi iecilāju biezpiena masā. Gaisīgo krēmu izlīdzināju veidnē un liku to līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu vismaz minūtes 35. Gatavo sacepumu pārkaisīju ar pūdercukuru un rotāju ar svaigām zemenēm. To varētu pasniegt galdā arī kopā ar vaniļas saldējumu.
Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
Kategorijas
- Laikraksta sludinājumi
- Pērk
- Pārdod
- Dažādi
- Pakalpojumi
- Maina
- Izīrē
- Vēlas īrēt
- Dāvinu
- Darbs - meklēju
- Darbs - piedāvāju
- Pazudis / Atrasts
- Līdzjutība
- Sludinājumi
- Transports
- Nekustamais īpašums
- Darbs un izglītība
- Izklaide
- Mājdzīvnieki
- Dažādi
- Mājsaimniecība
- Lauksaimniecība
- Labsajūta un veselība
- Celtniecība
- Elektronika
- Pērk
- Pārdod
- Forums
- Mana dzīvesvieta
- Cilvēki
- Izklaides iespējas
- Sanāca kā vienmēr...
- Ir ko teikt?
- Izklaide un kultūra
- Transports un satiksme
- Pilsēta
- Darba devēji
- Citos portālos
- Diena.lv
- Db.lv
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Sarunas par dzīvi
- Latvija pēc 90
- 8778
- Konkursi
- Mīlestības stāstu konkurss
- Blogi
- Afiša
- Koncerti
- Teātra izrādes
- Izstādes
- Sports
- Balles un diskotēkas
- Bērniem
- Filmas
- Citi pasākumi
- Dievkalpojumi
- Jauniešiem
- Senioriem
- Svētki
- Piemiņas pasākumi
- Izlaidumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Cope un medības
- Dzive laukos
- Veselība
- Sports
- Politika
- Vēlēšanu ziņas
- 10. Saeimas vēlēšanas
- 11. Saeimas vēlēšanas
- Kultūra
- Konkursi
- Vietējās ziņas
- Skolu ziņas
- Pasaules ziņas
- Latvijas ziņas
- Policijas ziņas
- Skola Kanaviņu kalnā
- Senioriem
- Vēlēšanas 2017
- Palīdzēsim ķepaiņiem!
- Statiskas lapas
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Teritoriālās reformas krustcelēs
- Izklaide
- 13. Saeimas vēlēšanas
- Slēpņošanās spēle "Discover the city"
- Koronavīruss
- "Unikālas kultūras tradīcijas Alūksnes un Apes novadu pierobežā"