Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Alūksnes un Malienas Ziņas” uzsāk kampaņu “Iepazīsties ar Astēm un Ūsām!”

Sandra Apine

2019. gada 6. jūlijs 14:06

19147

Jau astoņus gadus Alūksnē darbojas biedrība “Astes un Ūsas”, kas no pāris cilvēku brīvprātīgās iniciatīvas izaugusi par organizāciju, kas rūpējas par tiem, kas paši par sevi parūpēties nevar – mūsu mazajiem četrkājainajiem draugiem, astēm un ūsām, un audzina sabiedrību būt atbildīgiem par tiem, ko tā ir pieradinājusi. Tas neizdodas uzreiz, taču arī ūdens piles izdobj klinti, tādēļ cerība par sabiedrību, kurā dzīvnieki netiek pamesti un viņiem netiek darīts pāri, pastāv, vai vismaz uz to ir jātiecas.

Arī laikraksts ir sekojis līdzi biedrības darbībai kopš tās izveides un palīdzējis patversmē nonākušajiem dzīvniekiem atrast pazaudētās mājas vai nokļūt pie jauniem, labākiem saimniekiem. Tāpat esam vēstījuši, kā patversmes ēka no pamestas un sagrūšanai paredzētas fermas lielākoties ar brīvprātīgajām iniciatīvām kļuvusi par omulīgu mājvietu dzīvniekiem, kuriem nav, kur citur palikt.

Dzīvnieku patversmes būtība ir skaidra, svarīgi būtu saprast arī to, ka pastāvēt tā var tikai tad, ja notiek dzīvnieku aprite, proti, iemītnieki pēc kāda laiciņa atrod saimniekus, lai to vietā varētu nākt citi, kuriem vajadzīga palīdzība. Tādēļ ļoti svarīga ir adopcija, kas ir arī biedrības “Astes un Ūsas” jaunās akcijas “Iepazīsties ar Astēm un Ūsām!” mērķis. Jo tikai uzzinot, iepazīstoties ar kaut ko, tu vari to saprast un šo vēsti tālāk nest, uzrunājot potenciālos adoptētājus, vai pašiem par tādiem kļūt. Akciju uzsāk laikraksts “Alūksnes un Malienas Ziņas”, kas šo stafeti jeb izaicinājumu nodos tālāk.

Ciemojoties “Astēs un Ūsās”, redakcijas darbinieki guva priekšstatu par patversmi, tās vērienīgo darba apjomu, paveikto, plāniem un cerībām, brīvprātīgajiem darbiniekiem, rodot priekšstatu par nozīmīgo misiju, ko veic biedrības vadītāja Elīna Dambe un viņas nelielā komanda, kā arī iepazinās ar patversmes dzīvniekiem, kuri līdz ar našķi, ko tiem pasniedzām, tikpat ļoti gaida uzmanību un mīļumu no cilvēka.

Skatieties reportāžu (un lasiet laikrakstā, kā mums gāja!) un brauciet arī paši ciemos pie Astēm un Ūsām!

Kampaņas “Iepazīsties ar Astēm un Ūsām!” stafeti augustā tālāk nododam tuvākajiem biedrības sadarbības partneriem - Alūksnes novada pašvaldības kolektīvam!

Kategorijas