Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizraujošais motokross Somerpalu – jau drīz!

Līdzīgi kā populārais motokross “Vaidavas kauss” Apē, tā arī Somerpalu Igaunijā, Veru apriņķī turpinās ilggadīgas šī tehniskā sporta veida tradīcijas. Vaino Leoka piemiņai veltītais starptautiskais stadiona motokross trešdien, 10.jūlijā notiks jau 12. reizi. Uz šīm interesantajām sacensībām visus Latvijas līdzjutējus, kā arī motokrosistus un mopēdistus aicina Aivars Leoks - viens no sacensību organizatoriem

Rīkotāji sola, ka būs interesanti gan sportistiem, gan skatītājiem, jo varēs vērot pavisam četrus motosporta veidus. Notiks sacensības 50 cc, 65 cc, 85 cc, Open Hobby, Dāmu, Enduro, MX125, MX2, protams, prestižākajai - MX1 klasei, kā arī atraktīvais mopēdu brauciens. Jaunums būs Retro klase, kur redzēsim jau piemirstās “Čezetas” un IŽ. Visās klasēs tiks apbalvoti trīs labākie sportisti. Galveno balvu – Vaino Leoka ceļojošo piemiņas kausu – superfinālā ap plkst.20.00 izcīnīs MX1 un MX2 klases braucēji.

A .Leoks uzsver, ka sacensībās Somerpalu plāno piedalīties daudzi labākie ne vien Baltijas, bet arī citu valstu motokrosisti. Cīņa būs ļoti spraiga, jo starp viņiem ir arī Pasaules kausa posmu dalībnieki, kā arī trīskārtējais Pasaules čempions Ēro Remess (Somija), Uz starta stāsies Gerst Krestinovs, Priits Ratseps, Indreks Magi, Erki Kahro, Karels Kutsars, Jans Jakobsons, Aigars Leoks, vairāki Šveices, Holandes, Lietuvas un Krievijas sportisti. Latviju pārstāvēs Dāvis Ivanovs, Toms Macuks, Dāvis Līvs un citi. Spriežot pēc reģistrācijas datiem, sacensībām Open Hobby klasē gatavojas arī alūksnietis Jurijs Kovgers.

Jau pērn Somerpalu trasē redzējām aizraujošus motofrīstaila demonstrējumus, tai skaitā salto atpakaļ. Toties šoreiz, kā informē A. Leoks, pirmo reizi Igaunijā tiks izpildīts arī salto uz priekšu!

Viena no sacensību “naglām” ir mopēdu sacensības, kas vienmēr izraisa sajūsmu ar braucēju tērpiem un tehnikas noformējumu, kā arī iedvesmojošām līdzjutēju aktivitātēm. Kā parasti, tiks noteikts skaistākā tērpa autors un komanda, kura būs labākā ne vien tērpu ziņā, bet arī demonstrēs labāko sadarbību starp sportistiem un viņu pavadošajām personām. Sagaidāms, ka arī šogad skatītājus iepriecinās izdomas bagātie Apes un Alūksnes novada mopēdisti.

Sacensībām dalības maksas nav, toties visi – gan sportisti un viņus pavadošās personas, gan skatītāji – iegādājas loterijas biļeti 10.- eur vērtībā. Tās piedalīsies loterijā, kur sacensību noslēgumā varēs laimēt vērtīgas balvas - televizoru, veļas mazgājamo mašīnu, ledusskapi, putekļu sūcēju, bet galvenā balva, kā ik gadus, būs Husqvarna firmas zāles pļāvējs traktors”, informē A. Leoks.

Organizatori sola, ka būs parūpējušies par lielo ekrānu, lai varētu sekot sacensību gaitai. Tā kā apmēram puse sportistu un skatītāju Somerpalu ierodas no Latvijas, tad sacensības tiks komentētas arī latviešu valodā.


Sacensību superfināla brauciena starts un finišs vienmēr tiek pavadīts ar iespaidīgu salūtu,
Mopēdu braucienā ne mazāk svarīga par ātrumu ir izdoma noformējumā. Vairākas reizes par to uz goda pjedestāla sumināti  arī Apes  sportisti.

Informācija: https://msport.ee/events/somerpalu-staadionikross-2/, Aivar Leok , T. +372 5044228.

Kategorijas