Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Garās rindas veikalā un darbs “pīķa” stundās

Līga Vīksna

2019. gada 9. jūlijs 09:43

1618

Redakcijā esam saņēmuši lasītājas zvanu, paužot neapmierinātību ar garajām rindām “Maxima X” Alūksnes veikalā Pils ielā. Anna (vārds mainīts, sievietes personība redakcijai zināma) uzsver – kritiska situācija bija orientēšanās sacensību “Kāpa” norises laikā aizvadītās nedēļas nogalē. 

Rindas redz, bet neapkalpo

““Maximā” tad bija ļoti garas rindas. Rodas jautājums – vai kāds zina, ka Alūksnē notika Baltijas mēroga orientēšanās sacensības “Kāpa”, kas pulcēja 2000 viesus pilsētā – sportistus un viņu ģimeņu locekļus? Rindas garas, zālē darbinieki kārto plauktos preces, lai arī redz, ka pie kasēm ir garas rindas – kādēļ nevar aiziet apkalpot pircējus un tad turpināt iesākto darbu? Piektdien, 28. jūnijā, bija šedevrs – man kā alūksnietei, kura arī tobrīd stāvēja garajā rindā, bija kauns “Kāpas” dalībnieku priekšā. Pulksten 19.50 bija trīs ļoti, ļoti garas rindas pie trīs kasēm, lai gan veikalā pieejamas piecas kases, bet divās pircējus neapkalpoja,” piedzīvoto stāsta alūksniete.
Viņa uzdod jautājumus Alūksnes “Maxima X” veikala Pils ielā vadītājai Vijai Poļakovai un uzņēmuma pārstāvjiem Rīgā, kā tiek dalīti darbinieki, lai strādātu kasēs un apkalpotu pircējus? Kā tiek plānota pircēju apkalpošana stundās, kad veikalā viņu ir visvairāk? Vai veikala vadība ir informēta par datumiem, kad Alūksnē notiks lieli masu pasākumi un paredzams, ka pircēju veikalā būs krietni vairāk?

Ielej darvas pilienu
“Vēl gribētos zināt, kā darbā tiek apmācīti jaunie darbinieki? Noteikti ir periods, kurā viņiem jāapgūst preču kodi un darbs ar tiem – reāli dzīvē ilgi, ilgi meklē kodus, līdz atrod un noskenē...
Ļoti gribētos, lai šādas situācijas Alūksnes veikalos vairs neatkārtotos. Stāvot rindā, no “Kāpas” dalībniekiem dzirdēju repliku: “Alūksnē laikam nezina, ka notiek šādas apjomīgas sacensības...”
Jau šīs nedēļas nogalē Alūksnē atkal pulcēsies ļaužu masas, jo notiks skrējiens “Stirnu buks”, vēl pēc nedēļas – ūdens motosporta sacensības un pēc divām - teātru festivāls. Pilsētā atkal atbrauks daudz cilvēku!
Pašlaik ir tūrisma sezona, un Alūksne patiesi ir ļoti skaista pilsēta, šeit un novadā ir, ko redzēt, apmeklēt! Bet “Maxima” ielej darvas pilienu tajā visā...” saka alūksniete.

Trūkst darbaroku

V. Poļakova sniegt interviju atteicās. SIA “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate – Ugule skaidro – veikala darbinieki iespēju robežās mēģina sekot informācijai par lielākajiem pasākumiem pilsētā, bet problēmas sagādā darbinieku trūkums. “Tā ir problēma arī citos Latvijas veikalos. Īpaši to izjūtam vasaras mēnešos, kad izvēlas pāriet strādāt sezonas darbus, bet rudenī atgriežas darbā veikalos, jo novērtē mūsu piedāvāto bonusu sistēmu darbiniekiem. Darba spēka jautājumu risinām centralizēti visā Latvijā, pakāpeniski ieviešot jaunākās paaudzes mazumtirdzniecības tehnoloģijas,” stāsta L. Dupate – Ugule.
Viņa uzsver - jūlija vidū tas notiks arī Alūksnē. Lai atvieglotu veikala darbinieku ikdienu un mazinātu rindas, 15. jūlijā “Maxima X” veikalā Alūksnē, Pils ielā sāks uzstādīt četras pašapkalpošanās kases, kas darbu plāno uzsākt 18. jūlijā.

Būs pašapkalpošanās kases

“Pašlaik minētajā veikalā ir piecas tradicionālās kases. No 18. jūlija būs četras pašapkalpošanās kases un trīs tradicionālās. Sadarbojamies arī ar banku sektoru, piedāvājot klientiem par pirkumu maksāt ar bezkontakta tehnoloģiju, kas ļauj norēķināties par pirkumu bez pin koda ievadīšanas, tādējādi samazinot laiku, kas tiek patērēts norēķiniem ar skaidru naudu vai pin koda ievadīšanu,” saka L. Dupate – Ugule un piebilst: uzņēmums “Maxima Latvija” ne tikai finansiāli atbalsta dažādas sporta aktivitātes Latvijā, bet iespēju robežās uz pilsētai nozīmīgiem pasākumiem palielina darbinieku skaitu kasēs, Alūksnē tā būšot arī gaidāmajās brīvdienās. “Arī preču izvietošana plauktos ir viena no veikala darba organizācijas prioritātēm, jo klientiem ir svarīgi iegādāties svaigus produktus, kas pieejami plauktos,” uzsver  L. Dupate – Ugule.

Kategorijas