Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džusei un diviem runčiem - jaunas mājas!

Sandra Apine

2019. gada 15. jūlijs 09:04

1873

“Džuse šonedēļ devās uz savām jaunajām mājām! Arī divi  kaķi jau adoptēti!” redakcijai priecīgi vēsta biedrības “Astes un Ūsas” vadītāja, dzīvnieku patversmes saimniece Elīna Dambe, sakot paldies laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” kolektīvam par viesošanos patversmē un šī notikuma atspoguļojumu. Tas rosinājis vairākas pamesto dzīvnieku adopcijas.


Biedrības brīvprātīgais Aleksejs Šapovals apliecina, ka aizvadītās nedēļas nogalē un arī šonedēļ patversmi apmeklējuši daudz interesentu, kuri vēlējušies pastaigāties ar suņiem. “Visi atzina, ka sen jau gribējuši atnākt - publikācija laikrakstā un portālā “Alūksniešiem.lv” rosinājusi beidzot to izdarīt. Pirmajā reizē ciemiņi vienmēr kautrējas, taču šis labais piemērs avīzē bijis labs stimuls. Solīja nākt vēl,” stāsta E. Dambe. Pie tam, ciemiņi bijuši ļoti ieinteresēti, jo ar sunīšiem pavadījuši krietnu laiku, pastaigās dodoties gan uz Pilssalu, gan Muižas parku, tādējādi atvieglojot Alekseja un citu patversmes darbinieku ikdienu. 


Taču ciemiņu pieplūdums nebūt nav viss. Pēc publikācijas patversmē ieradušies interesenti no Mālupes pagasta, kuru vēlējušies dot mājas sunītei Džusei. “Tas gluži nebija impulsīvs lēmums. Mālupiete jau bija apsvērusi suņa adopciju, taču nu viņai bijis pamatots iemesls, jo iepatikusies Džuse. Kundze atzina, ka Džuses rakstura apraksts šķitis ļoti atbilstošs, jo viņa tieši gribējusi ne pārāk jaunu sunīti, kam nevar līdzi izskriet, bet piemīlīgu suņu dāmu labai kompānijai,” stāsta E. Dambe.


Nākamie apņēmīgie ciemiņi bijusi ģimene no Jaunannas, kas publikācijā noskatījusi kaķus. “Viņi vēlējās peļu junkurus, kas dzīvotos lauku saimniecībā un “pieskatītu” to, laiku pa laikam noķerot kādu nevēlamu grauzēju. Kā es mēdzu teikt - kaķus ar funkciju. Tā uz savām jaunajām mājām devās publikācijas bilžu zvaigznes – melnbaltais un rudais runcis, kuri izskatījās ļoti apmierināti ar šo pavērsienu,” saka E. Dambe.
Jāatgādina, ka ar šo vizīti patversmē redakcijas darbinieki uzsāk īpašu kampaņu “Iepazīsties ar Astēm un Ūsām!”. Tās mērķis ir aicināt cilvēkus nākt ciemos uz patversmi ar kādu našķi, iepazīties un pastaigāties ar sunīšiem, un, kas zina, kādā no  turpmākajiem apmeklējumiem apsvērt adopciju vai rosināt to darīt citus. Kā nākamajiem ciemiņiem stafeti esam nodevuši Alūksnes novada pašvaldībai, kuras darbinieki “Astēs un Ūsās” viesosies augustā.

Kategorijas