Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina spriest par kopienai svarīgām lietām

Sandra Apine

2019. gada 15. jūlijs 09:09

69

Apes novada vietējie iedzīvotāji aicināti piedalīties Igaunijas un Latvijas sadarbības projektā “Act local” (“Darbojies vietēji” - no angļu valodas), nosakot savas kopienas prioritātes. °


“Jūlijā un augustā plānotas tikšanās ar eksperti Ilzi Zvejnieci, lai noskaidrotu, kādi ir katrā kopienā – pagasta, pilsētas, ciemu - pieejamie cilvēku, zināšanu, prasmju, dabas un citi resursi, kādas ir vajadzības  dzīves uzlabošanai un ko jaunu iespējams uzsākt savā kopienā, lai veidotu labāku dzīvi. Tikšanās laikā ar sarunām, kopīgām aktivitātēm un arī interaktīvām metodēm šķetināsim tādus jautājumus kā kopienas resursi, tēls un nākotnes iespējas,” jautājumu loku ieskicē Apes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane.


 Lai tikšanās ar eksperti būtu rezultatīva, I. Ērmane aicina Apes pilsētas un Trapenes, Gaujienas, Virešu un Apes pagastu aktīvos iedzīvotājus, kuri vēlas iesaistīties savas kopienas attīstībā, līdz 12. jūlijam sazināties ar teritoriju pārstāvjiem: Trapenē - Irisa Popoviča, tālruņa numurs 64324202 vai e-pasts: trapene@ape.lv; Gaujienā – Inese Lukjanoviča, 64381158 vai e-pasts: gaujiena@ape.lv; Virešos – Armands Būda, 20244990 vai e-pasts: viresi@ape.lv, Apē – Astrīda Harju,  64307221 vai e-pasts: astrida.harju@ape.lv.


I. Ērmane uzsver, ka projekta mērķis ir radīt atbalstošu un saistošu dzīves telpu, kas būtu par pamatu daudzpusīgām izaugsmēm un jaunas nodarbinātības iespējām cilvēkiem, kuri dzīvo lauku pagastos Setomaa, Alutaguse teritorijās, Apes un Engures novados. Partneri veicinās un motivēs vietējo iedzīvotāju sadarbību, lai tie varētu apvienot savus spēkus un radīt gan jaunas nodarbinātības iespējas, gan aktīvi piedalīties sabiedriskos procesos. Savukārt projekta jaunievedums ir vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem nepieciešamu “sabiedrisko iniciatīvu” ieviešana. Tās var būt, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēku aprūpe mājās, jauniešu darbs, jauniešu un bērnu vaļasprieku un brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošana, kultūras darba organizēšana un cits.


“Kopiena ir īpaša ar tajā dzīvojošajiem cilvēkiem, tradīcijām un pieejamajiem resursiem. Katrai ir savs īpašs tēls gan iedzīvotāju, gan kaimiņu un viesu skatījumā. Veidojot jaunus kontaktus, jēgpilnu sadarbību, kopiena var augt un attīstīties, lai tajā būtu labi dzīvot, mācīties un strādāt,” saka I. Ērmane.


Kategorijas