Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rosinās diskusiju ar bērniem par naudas uzkrāšanas nozīmi

2009. gada 19. oktobris 08:50

318

Naudas plānošanas centrs un GE Money Bank aicina 1.-4.klašu skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā “Kā gudri sakrāt naudu”. Tā noskaidrojot bērnu izpratni par uzkrājumu nozīmi un turpinot pērn sākto tradīciju iesaistīt skolēnus, skolotājus un vecākus diskusijā par un ap naudu.

Konkurss norisināsies no 2009. gada 19. oktobra līdz 15. novembrim (pasta zīmogs). Skolēniem ir jāuzzīmē savas domas par to, kam šobrīd vajadzētu sakrāt naudu. Zīmējumam noteikti jāpievieno apraksts – pamatojums, cik daudz un kā skolēns plāno sakrāt naudu.

„Pirms gada skolēniem rīkojām zīmējumu konkursu „Kā gudri iztērēt 100 latu”. Izvērtējot vairāk nekā 2 000 skolēnu iesūtītos zīmējumus, secinājām, ka bērniem bieži vien trūks izpratnes par naudas vērtību un racionālu tās izlietojumu. Taču, runājot ar bērniem par šiem jautājumiem, mēs varam to mainīt. Tādēļ aicinu skolotājus un vecākus arī šogad būt atsaucīgiem, mudināt bērnus piedalīties konkursā, jo tas ir viens no veidiem, kā ar viņiem uzsākt diskusiju par naudas jautājumiem un galu galā rosināt interesi un izpratni, kas noderēs turpmākajā dzīvē,” ir pārliecināta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

Konkurss tiks izsludināts visās Latvijas skolās. Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, kurā darbosies praktizējoši psihologi – Ilze Dreifelde-Gabruševa un Ansis Jurģis Stabingis -, Valsts izglītības satura centra, Naudas plānošanas centra un GE Money Bank pārstāvji.

„Aicinot bērnus piedalīties šādā konkursā, mēs vēlamies, lai bērni sāktu domāt par to, ka nauda ir jāprot ne vien tērēt, bet arī uzkrāt. Tagad daudz ekspertu runā par to, ka Latvijā nav izveidojusies krāšanas kultūra un ka tāda ir nepieciešama. Mūsuprāt, tikai sākot šo diskusiju jau no mazotnes, veicinot bērnu izpratni par šiem jautājumiem, mēs varam runāt par krāšanas kultūras izveidošanos. Ja sabiedrība – vecāki, skolotāji, nevalstiskās organizācijas, finanšu iestādes u.tml. – būs aktīvi un veltīs laiku jaunākās paaudzes iesaistīšanā diskusijā par naudu, tad viņi jau pratīs pieņemt finansiāli izsvērtus lēmumus un līdzsvarot savus tēriņus un ar uzkrājumus,” uzsver Nora Grase, GE Money Bank Komunikācijas daļas vadītāja.

Katrā reģionā tiks izvēlēts uzvarētājs, kurš par gudrāko zīmējumu saņems naudas balvu - 100 latu GE Money Bank uzkrājumu kontā “Iespēju konts” sava krāšanas ieraduma stiprināšanai. Papildus žūrijas vērtējumam no 23. līdz 29. novembrim portāla www.draugiem.lv lietotājiem būs iespēja balsot par žūrijas izvēlētajiem desmit finālistu darbiem un noteikt, kurš konkursants saņems Tautas balsojuma balvu – arī 100 latu GE Money Bank uzkrājumu kontā “Iespēju konts”. Konkursa organizatori, piesaistot atbalstītājus, sarūpējuši arī veicināšanas balvas.

Zīmējumi Naudas plānošanas centram ar norādi ”Zīmējumu konkursam” jāiesūta līdz 2009. gada 15. novembrim (pasta zīmogs), Kaļķu 5-1, Rīga, LV - 1050. Ar konkursa nolikumu var iepazīties: http://www.vissparnaudu.lv/lv/about/nolikums.html. Konkursa rezultāti tiks publiskoti 30. novembrī Naudas plānošanas centra mājas lapā www.vissparnaudu.lv un portālā www.draugiem.lv.

Kategorijas