Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apliecinās mīlestību Alūksnei

Dace Plaude

2019. gada 21. jūlijs 10:39

363

No 2. līdz 4. augustam norisināsies Alūksnes pilsētas svētki ar moto: “Alūksne ir visskaistākā!”. Kādi būs to akcenti, atklāj Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte un Alūksnes Kultūras centra direktore Sanita Bērziņa.
“Šovasar par visu nozīmīgāko pasākumu simbolu esam izvēlējušies spoguli, jo dzīve ir skaista ar visiem iespējamajiem spoguļiem, atliek tikai pašiem izvēlēties, ko spogulī saskatīt – vai meklēt un pamanīt nepilnības un trūkumus, vai būt kā Alisei Brīnumzemē un ieraudzīt neticamu pasauli sev apkārt. Moto “Alūksne ir visskaistākā” ir mīlestības apliecinājums mūsu pilsētai. To izdomājām, atceroties visiem labi zināmu pasaku, kurā izskan: “Spogulīt, spogulīt, saki man tā, kura pasaulē ir visskaistākā?” Mēs gribētu, lai visi spoguļi, kuri pilsētas svētkos būs redzami gan apkārtējā vidē, gan ir katram mājās, atbildētu: “Alūksne ir visskaistākā!” un lai mēs paši tā atbildētu”, svētku moto izvēli pamato S. Eglīte.

Romances, teniss un “Instrumenti”
Svētkus ieskandinās ceturtdien, 1. augustā, ar Vēlo vakaru Alūksnes Bānīša stacijā.  Pēc  vakara vilciena sagaidīšanas notiks arī sabiedrības balvas “Gada alūksnietis” pasniegšana. Izskanēs Antas Eņģeles un Latvijā dzīvojošā somu mūziķa Marko Ojalas koncertprogramma “Pagājības laimes mirkļi”, kurā skanēs balādes, romances, čigānu dziesmas. Vēlo vakaru stacijā rīko ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pateicoties vietējo jauniešu iniciatīvai, sadarbībā ar klubu “Cita Opera” 2. augusta vakarā notiks nebijis pasākums “Supperstar Tennis” bijušās rūpnīcas VEF filiāles teritorijā atgādinot, ka arī Alūksnē kādreiz spēlēts teniss. Būs arī deju mūzika, brīvdabas kino rādīs tenisa pārraides un būs fotoizstāde. Savukārt Pilssalas estrādē svētku rīkotāji  cer sagaidīt vēl vairāk cilvēku nekā pagājušajā gadā, jo uzstāsies divi “grandi” - grupas “Instrumenti” un “Carnival Youth”. S. Bērziņa uzsver, ka tas būs vienīgais svētku pasākums par maksu un - arī dārgākais šajos svētkos, ko daļēji finansē Alūksnes novada pašvaldība, bet pārējie izdevumi jāsedz no pārdotajām ieejas biļetēm.

Biļetes jāgādā savlaicīgi
Biļetes uz koncertu iegādājamas iepriekšpārdošanā Kultūras centrā un “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Tāpat kā iepriekšējos gados, S. Bērziņa aicina biļetes iegādāties savlaicīgi. Tiem, kuri uz koncertu nāks pēdējā brīdī, ir jārēķinās ar ļoti garām rindām. Apmeklētājiem jāņem arī vērā, ka pie ieejas būs kontrole.
Piektdienas vakarā būs arī uguņošana kā koncerta sastāvdaļa, tādēļ precīzu laiku, kad tā sāksies, nav iespējams pateikt.

Otro reizi – zupu festivāls
Sestdiena, 3. augusts, sāksies ar mājražotāju tirdziņu, būs arī Alūksnes novada mājražotāju svētki “Radīts Alūksnē”, jaundzimušo alūksniešu sveikšana un novada bērnu kolektīvu un solistu koncerts, sportiskās aktivitātes Pilssalā un parkos. Jaunums ir plogginga skrējiens gida pavadībā, ko organizē SIA “Pilsētvides serviss”.
Sestdienas gaidītākais notikums daudziem noteikti būs grupas “Labvēlīgais Tips” koncerts Pilssalas estrādē.
Pēc pērnā gada labajām atsauksmēm un ierosinājumiem, otro reizi organizēs festivālu “Alūksnes smeķis”. Zupas vārīs Pils parkā uz bruģa un cilvēki par ziedojumiem varēs tās nogaršot un balsot par labāko. Festivālu organizē sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu, ziedojumus novirzīs fonda projektu konkursam. 

Noslēgumā - “Saulrieta sesija”
Jauna iezīme šajos svētkos būs tā, ka vairāki mākslinieki parādīsies dažādos ampluā. Marko Ojalu dzirdēsim ne tikai ceturtdienas romantiskajā koncertā, bet arī “Zaļā Galma Kapellas” sastāvā koncertā Tempļakalnā pēc kapusvētkiem. Piektdienas vakarā ballē pie Jaunās pils spēlēs grupa “Vintāža”, bet sestdien tā veidos muzikālo noformējumu sadziedāšanās koncertā, kurā piedalīsies Kultūras centra skolotāju koris “Atzele” un Somijas latviešu koris “Ziemeļmeita”. Abi kori gatavo vairāk nekā 20 populāras dziesmas, kurām klausītāji varēs dziedāt līdzi.
Jaunums šajos svētkos būs arī tas, ka svētdiena noslēgsies nevis ar koncertu pēc kapusvētkiem, bet ar akustisku mierīgās mūzikas vakaru “Saulrieta sesija” peldvietā “Vējiņi”. Galvenais viesis tajā būs Latvijas dziesminieks Kārlis Kazāks. Pirms viņa ar populārām melodijām iepriecinās alūksniete Una Tomiņa, bet īpašās viešņas statusā uzstāsies Sanija Būmane.


Kategorijas