Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pie traumatologa rinda pusgada garumā

Aivita Lizdika

2019. gada 23. jūlijs 09:00

1070

Kāda mūsu lasītāja, kura savu vārdu laikraksta slejās lūdza neminēt, bet redakcijā tas ir zināms, vērsās “Alūksnes un Malienas Ziņās”, lai izteiktu savu sāpi par to, ka Alūksnē vēl joprojām vajadzīgajā brīdī nav pieejami ārsti.

“Nesen biju aizbraukusi uz slimnīcu, lai ar ģimenes ārsta norīkojumu pierakstītos rindā pie traumatologa, daktera Leonīda Perevertailo. Reģistratūrā man atbildēja, ka līdz pat gada beigām pie viņa pierakstus vairs nepieņem, un aicināja mani pēc palīdzības vērsties viņa privātpraksē. Zvanīju vairākas reizes, taču klausuli tā arī neviens nepacēla. Saprotu, ka dakteris Perevertailo ir  ļoti aizņemts, bet kaut kā taču šī problēma ir jārisina. Ja cilvēkam nepieciešams ārsts, tad tūlīt, nevis pēc pusgada,” savu sašutumu pauž sieviete.
Lai apstākļus skaidrotu, vērsos pie SIA “Alūksnes slimnīca” valdes priekšsēdētājas Marutas Kauliņas. Viņa atzina, ka dakteris Leonīds Perevertailo tiešām ir ļoti noslogots. “Ikvienam pacientam, lai risinātu savas veselības problēmas, vispirms ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta. Diemžēl L. Perevertailo noslodze ir liela, un pie viņa uz pieņemšanu var pierakstīties tikai no nākamā gada. Privātpraksē tālrunis, iespējams, neatbildēja tādēļ, ka dakteris ir devies atvaļinājumā,” atbild M. Kauliņa.

Taču M. Kauliņai ir arī labas ziņas. Šogad rezidentūru beigs jaunie ārsti un plānots, ka no oktobra Alūksnes slimnīcā darbu uzsāks traumatologs, ķirurgs un neirologs, un tad, cerams, rindas strauji pavirzīsies uz priekšu. Plānots, ka Leonīda Perevertailo darbu atslogos viņa dēls traumatologs Edgars Perevertailo, kurš arī beigs studijas rezidentūrā un darbu Alūksnes slimnīcā uzsāks oktobrī.
 “Vispirms pacientam tomēr jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, kas risinās ar veselību saistītās problēmas. Gadījumā, kad nav pieejams ķirurgs vai traumatologs, kas ārstē dažādas ar muguru saistītas saslimšanas, sāpes, iespējams, var palīdzēt neirologs. Neiroloģe, daktere Anita Krūmiņa tagad slimnīcā ambulatori pacientus pieņem katru dienu un tur rindas nav. Ģimenes ārsti zina, ka traumatologs Alūksnē ir ļoti noslogots, tādēļ tomēr vispirms jāpārliecinās, vai problēmu nevar risināt kāds cits speciālists. Latvijā kopumā ir ļoti maz traumatologu, bet tuvāko šāda speciālista  palīdzību iespējams saņemt Vidzemes vai Madonas slimnīcā, taču arī viņi ir ļoti noslogoti,” saka valdes priekšsēdētāja.
 

Kategorijas