Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pusceļā uz skaistāku tautas namu

Sandra Apine

2019. gada 23. jūlijs 09:04

266

Turpinās darbi pie Apes tautas nama un bibliotēkas ēkas energoefektivitātes pasākumu īstenošanas. Pašlaik ir realizēta vairāk nekā puse no plānotajiem būvniecības darbiem.

“Saskaņā ar būvprojektu ir veikta bēniņu pārseguma atslogošana un siltināšana, ēkas cokola siltināšana, apkures sistēmas un elektroinstalācijas izbūves darbi, nomainīti visi logi un durvis, uzsākta fasādes siltināšana, kā arī katlu mājas būvniecība un inženierkomunikācijas tīklu izbūves darbi,” iepazīstina Apes novada pašvaldības Teritorijas attīstības nodaļas vadītāja vietniece Liene Ābolkalne.

Viņa paskaidro, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas   atbalsts tiek piešķirts energoefektivitāti paaugstinošu pasākumu veikšanai. “Proti, šī projekta pamatmērķis ir samazināt Apes novada pašvaldības kultūras iestādēm - Apes tautas namam un bibliotēkai - primārās enerģijas patēriņu un sekmēt ēkas uzturēšanas izdevumu samazināšanos. Ņemot vērā iepriekš teikto, projekts neietver pilnu kosmētisko remontu visām kultūras iestādes telpām, bet attiecināmi ir tikai tie remontdarbi, kuri ir radušies energoefektivitātes darbu veikšanas rezultātā, kā piemēram, krāšņu nojaukšanas, siltumtrases izbūves, logu maiņas un citās vietās,” skaidro speciāliste.
Papildus minētajam pašvaldība ir radusi papildu finanses gan no saviem budžeta līdzekļiem, gan no Valsts Kases aizņēmuma līdzekļiem, lai nodrošinātu lielās zāles labiekārtošanu, tajā skaitā zāles sienu krāsas, apdares un grīdas seguma atjaunošanu, kā arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanu – bruģēta laukuma izveidi, lietusūdeņu sistēmas izbūvi, āra terases - estrādes konstrukcijas izbūvi un ēkas āra apgaismojuma uzstādīšanu.

Darbus paredzēts pabeigt 2019. gada septembrī.

Kategorijas