Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kādas idejas var iesniegt “Sev, tev, novadam”?

Ja kādreiz ienācis prātā kāds labs risinājums, kas noderētu gan tev, gan apkārtējiem, vai arī ir ideja, kas uzlabotu dzīvi un ienestu pārmaiņas Tavā pilsētā vai pagastā, tad šis atgādinājums ir tieši Tev! Līdz 4. augustam var iesniegt ideju konkursā “Sev, tev, novadam” un saņemt finansiālu atbalstu no Valmieras novada fonda ziedotājiem.

14 gadu laikā Valmieras apkaimes ļaudis īstenojuši teju 300 lielākas un mazākas idejas savas kopienas pilnveidei. Ar pašu spēkiem un līdzcilvēku iesaisti labiekārtotas tādas atpūtas vietas kā pastaigu takas pie Kazu krācēm, Abula ietekas Gaujā un gar Salacas krastiem, tāpat izdota krāsojamā grāmata bērniem par ceļu satiksmes drošību un komikss par Jāni Daliņu un rīkoti izglītojoši pasākumi ģimenēm. Sportiskās aktivitātēs iesaistīti seniori, notikušas florbola un volejbola sacensības, savukārt prasmju attīstīšanai notikušas rokdarbu nodarbības, rīkots jauno mūziķu konkurss, uzcelti bērnu rotaļu laukumi un saglabātas vēstures liecības, iekārtotas iedzīvotāju tikšanās vietas un pat uzstādīta kopienas veļasmašīna.


Cik daudzveidīgas ir iedzīvotāju vajadzības un intereses, tikpat dažādi bijuši iesniegtie projekti. Aicinām arī Tevi paskatīties uz savu pilsētu vai novadu un izmantot iespēju padarīt savu apkaimi krāsaināku. Sagaidām idejas, kuras ir 1) vērstas uz sabiedrisko labumu, 2) rada jaunas iespējas vai risina aktuālu problēmu, 3) veicina iedzīvotāju līdzdalību un līdzatbildību. Iesniegtai idejai nevar būt peļņas gūšanas nolūks. Projekta apraksts jāiesniedz līdz 4. augustam.


Konkursa finansējums 15 000 eiro nāk galvenokārt no VNF Ziedotāju kluba dalībnieku (mūspuses iedzīvotāju un uzņēmumu) ziedojumiem un ienākumiem no Labdarības bumbu rallija. Pieteikumus vērtēs fonda ziedotāji un konkursa komisija. Vairāk informācijas par konkursa “Sev, tev, novadam” nosacījumiem un pieteikuma anketu fonda mājas lapā www.vnf.lv sadaļā “Īsteno ideju”.


Valmieras novada fonds jau 14 gadus strādā, atbalsot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmierā un apkaimē, bet ziedotājiem piedāvājot mērķtiecīgas filantropijas atbalstu. Fonda Ziedotāju klubs ir efektīvs veids, kā ikviens iedzīvotājs var atbalstīt labdarības aktivitātes Valmieras apkaimē un piedalīties lēmuma pieņemšanā.

Kategorijas