Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jubilāru balle un citi pasākumi Annas dienā sociālās aprūpes centrā „Pīlādži’’

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2019. gada 27. jūlijs 11:24

12933

26. jūlijā- Annas dienā sociālās aprūpes centrā „Pīlādži’’ notika šajā mēnesī dzimušo kopīga pasēdēšana pie mielasta galda un gaviļnieku sveikšana.

Vecākajam kungam Pjotram Kļaviņam 3. Jūlija palika (93). Vēl starp jubilāriem bija Artura Ozoliņš, Zigfrīds Dreimanis, kuram tieši 26. mijas gadi. Jubilāru loku noslēdz Alīna Mačeka, kurai 29. jūlijā (85). Pie svētku galda apsēdās Alīna, pārējie šoreiz tika sveikti istabā. Diemžēl starp jubilāriem vairs nebija Vēsma Gogule.

Pasākumu atklāja centra sociālā rehabilitētāja Evija Naudiņa ar Maijas Laukmanes dzejas rindām: Un zeltains taurenis no tavas plaukstas tik ilgi projām neaizlidot gribēs, cik ilgi tu to vieglām rokām skarsi.

Centra vadītāja Liene Ūbele klātesošo gaviļnieci pēc tam pārējos istabās sveica ar ziediem un tortes gabaliņu( pašu saimnieču ceptās).

Bet ar to dienas pasākums nebeidzās, iemītnieku vidū ir liels putnu draugs Jānis Buivids, tāpēc tika ierīkots spārnotajiem draugiem domāts galdiņš, kuru oficiāli klātesot vadītājai atklāja tieši 26. Jūlijā.

Vēl savā istabā vēlējās nofotografēties alūksniete( tagad centra iemītniece Ilga Moisejeva).

Bet Alīnas kundze ratiņkrēslā devās apskatīties Mālupes bibliotēkā ierīkoto Elitas Agitas Janikas darbu izstādi. Piebilstams, ka čaklā rokdarbniece vienmēr prot visus pārsteigt ar pašas izdomātajiem darbiem, arī šoreiz bija ko redzēt. Jau pieminētā Alīnas kundze to novērtēja ļoti atzinīgi jo pati kādreiz bijusi liela rokdarbniece, bet tik smalki izšūt ar pērlītēm, tik lielas prasmes un izdomas viņai nebūtu, viņa atzīst vēlreiz, aplūkodama katru darbu.

Vēl pie jūlija aktivitātēm var pieskaitīt kopīgu filmas noskatīšanos,, Pērku jūsu vīru’’. Kuriem patīk nodarboties ar krāsošanu tie palaikam sevi izpauž centra Radošajā istabā, ar domu, lai sirds kā jaunās dienās uzzied un biežāk tajās ienāk prieks.

Kategorijas