Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienā atver veikalu

Loreta Jargane

2019. gada 27. jūlijs 11:39

1645

Janvāra vidū laikrakstā rakstījām, ka gaujieniešiem lielu satraukumu radīja veikala SIA “Alta S” slēgšana. Līdz ar to Gaujienā bija palicis  tikai viens veikals, kas radīja bažas iedzīvotājos. Pēc pusgadu ilgas pauzes SIA “Alta S” veikals atkal ir uzsācis darbību pilnā sastāvā un atjaunotā veidolā.

Februārī sazinoties ar veikala vadību, tika noskaidrots, ka problēma radusies, jo komanda trīs cilvēku sastāvā uzteikusi darbu ar norādi – dzīvesvietas maiņa. Līdz ar to nolemts veikalu slēgt. Taču pārstāvji toreiz norādīja: “Mēs gribam strādāt Gaujienā un aicinām cilvēkus pieteikties darbā. Veikalā joprojām ir visas iekārtas, atliek tikai atvest preci un atsākt darbu. Veikals nav likvidēts, bet, teiksim tā, – tirdzniecība ir uz laiku apturēta.”

Veikals – ļoti nepieciešams
Pēc pusgadu ilgiem meklējumiem 18. jūlijā darbu atsācis veikals. Gaujienas pagasta pārvaldes vadītāja Inese Lukjanoviča atzīst: “Tas ir ļoti svarīgi, ka mums ir divi veikali, jo zināms, ka Trapenē ir tikai viens veikals, Virešos nav neviena. Līdz ar to abi veikali ir ļoti nepieciešami. Gaujienieši ļoti novērtē to, ka “Alta S” ir sasparojusies, veikals atkal atvērts un telpas nav tukšas.  Jāsaka arī paldies pārdevējām. Pašlaik divas brauks no Grundzāles, un viena ir gaujieniete. Veikalā ir veikts kosmētiskais remonts, tāpat tiek nodrošināta iespēja iegādāties arī gāzes balonus, jo veikals bija vienīgā gāzes balonu iegādes vieta Gaujienā. Esam ļoti iecienījuši Alūksnes produkciju, Alūksnes maizīti, būs arī daži jaunumi.”

Prieks trīs dienu garumā
Trīs dienas, kopš veikals atvērts, vietējie un citu pagastu iedzīvotāji nesuši ziedus un teikuši pateicības vārdus veikala vadībai un pārdevējām. “Visi ir gandarīti, arī pārdevējas ir patīkami pārsteigtas par iedzīvotāju prieku. Grūti, ja nav izvēles iespēju, tomēr pārtika ir pirmā nepieciešamība, tāpat kā rūpniecības preces. Divi veikali Gaujienā - tas ir ļoti labi!” piebilst I. Lukjanoviča.

Kategorijas