Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Svinot muižas svētkus Jaunlaicenē

Teksts un foto: Loreta Jargane

2019. gada 27. jūlijs 20:17

34471

Jaunlaicenes muižas muzejs un tautas nams 27. jūlijā aicināja uz Jaunlaicenes muižas svētkiem, kuros varēja iepazīt gan Jaunlaicenes baronu sirdsdarbus, ēst pankūkas, pamēģināt ieņemt muižas pili, izspēlēt baronu kroketu, paņemt bulli aiz ragiem, pieveikt labirintu un īstenot vēl daudzas citas aktivitātes visai ģimenei.

Jaunlaicenes muižas svētki ir tradīcija, un tie notiek gandrīz ik gadu, atskaitot reizes, kad rīkoti Malēniešu svētki. Par svētku konceptu stāsta Jaunlaicenes tautas nama vadītāja Agija Pauģe. “Šogad galvenā doma bija parādīt cilvēkiem Jaunlaicenes muižas baronu labos darbus, kas rūpējās par muižas iedzīvotājiem. Toreiz tika nodrošināta veselības aprūpe - bija slimnīca ar 10 gultām, slimnīcā baronese pati ārstēja muižas iedzīvotājus, tāpat tika dāvināti apģērbi muižas iedzīvotājiem. Īpašās reizēs baroni cienājuši tautu ar ūdens kliņģeriem un cigoriņu kafiju. Protams, viņi rūpējās arī par to, lai muižā dzīvojošie bērni izglītotos. Mēs to visu vēlējāmies atainot, ieskicējot labos darbus.”


Vakarā Jaunlaicenes estrādē  pulksten 20.00  Nikolaja Puzikova koncerts, bet pulksten 22.30 balle kopā ar iemīļoto Alūksnes novada grupu “Putukvass” un vietējo mākslinieku duetu “Gunārs un Zane”.

Kategorijas