Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālās aprūpes centru „Pīlādži’’ apciemo Likteņdārza Kokneses fonda valdes priekšsēdētājs Jānis Karalis

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2019. gada 31. jūlijs 09:05

2914

30. jūlijā sociālās aprūpes centru „Pīlādži’’ apciemoja Jānis Karalis Likteņdārza Kokneses fonda valdes priekšsēdētājs. Kopā ar viņu bija arī Alūksnes un Apes novada politiski represēto kluba „Sarma’’ vadītāja Dzidra Mazika.

Par šādu godājamu viesu apciemojumu jāpateicas centra iemītniecei, arī politiski represētajai Ilgai Moisejevai, kura savu vēlēšanos izteikusi „Sarma’’ vadītājai reizē arī draudzenei. „ Viņas abas ir mūsu fonda atbalstītājas jau no Likteņdārza pirms sākumiem’’, teic J. Karalis. Arī šoreiz Ilgas kundze Likteņdārzu nav aizmirsusi un ziedo zināmu naudas summu, jo tā ir reizē piemiņas vieta arī viņas tuviem cilvēkiem.

Sarunas turpinās pie kafijas galda centra Radošajā istabā, kuru palīdzēja saklāt centra sociālā rehabilitētāja Evija Naudiņa. Cienastu papildināja centra saimnieču ceptais kēkss. Tās nebija skumjas atmiņas, drīzāk lepnums par Latviešu tautas sīkstumu un prieku, ka vēl var smaidīt un priecāties par dzīvi, satikties ar draugiem. Bija arī atziņa no Dzidras puses, ka visu tomēr noteica cilvēcīgais faktors. Pēc kafijas pauzes ciemiņi kopā ar mājinieci iepazinās ar centra telpām, kuras atzina par ļoti skaistām un brīdi uzkavējās mūsu abu medicīnas māsu Maijas un Irēnas kabinetā.

Atvadoties J. Karalis aicināja ciemos un arī pats apsolījās atkal atbraukt uz ,,Pīlādžiem’’.

Kategorijas