Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kultūras dzīve Apē

2009. gada 16. oktobris 08:59

580

Apes tautas namā ar oktobra mēnesi ir atsākusies amatiermākslas kolektīvu darbība.

Līdz šim Apes tautas namā tie bija 7 – Jauktais koris „Ape”, sieviešu vokālais ansamblis, vecākās paaudzes sieviešu vokālais ansamblis ”Dziesmas mūžs”, kurus vada Sandra Oto, tautisko deju kolektīvs „Metenis”, senioru dāmu deju grupa „Vīgrieze” un to vadītāja Edīte Dauškane, līnijdeju grupa „Īstās meitenes” ar vadītāju Daci Ķelpi. Liels prieks, ka savu darbību turpina arī dramatiskais kolektīvs ”Ducis” ar savu jauno vadītāju Māru Svārupi un arī jauniem dalībniekiem, kuri vēlas apgūt aktierspēli.
 
Īpašs prieks, ka šogad mūsu pulkam pievienojas divi jauni kolektīvi. Pēc daudzu gadu pārtraukuma, uz mēģinājumiem tautas namā dodas arī Apes pūtēji, kuriem patīk sanākt kopā, muzicēt un labi, ja var iepriecināt arī klausītāju sirdis. Kā viņi paši saka „tāda īsta vadītāja mums nav”, bet „takti” visbiežāk uzdod Jānis Teters.

Liels prieks arī par vecāku atsaucību un vēlmi iesaistīt savus bērnus mūsdienu deju apgūšanā, kuras māca Dace Ķelpe. Mazo dejotāju ir pavisam divdesmit viens.

Ir ļoti patīkama sajūta, ka katru vakaru tautas nama logi ir gaiši un ejot garām var dzirdēt cilvēku smieklus, sarunas, dziesmas un saklausīt deju soļus. Šī ir vieta kur cilvēki rod mums tik nepieciešamās pozitīvās emocijas, kuras ikdienu padara gaišāku un kuras dalībnieki var nodot arī citiem cilvēkiem ikdienā un svētkos.

Pavisam mazajā Apes novadā darbojas 25 amatiermākslas kolektīvi 10 Apē, 5 Trapenē un 10 Gaujienā.
Kolektīviem ir savi mērķi un plāni ko šajā un nākamajā gadā paveikt. Lai jums visiem pietiek spēka, vēlmes tos īstenot un lai rodas jaunas idejas turpmākajam darbam.

Kategorijas