Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nemierā ar ielu stāvokli

Dace Plaude

2019. gada 5. augusts 09:42

862

Laikraksta redakcijā saņēmām lasītāja jautājumu par Alūk­snes ielu stāvokli remontdarbu laikā.

Viņš vaicā: “Ņemot vērā, ka visu vasaru notiek remontdarbi uz ielām, vai būvniekam nav jāuztur kārtībā tie ceļa posmi, kuros ir noņemts asfalts, bet remontdarbi nenotiek. Ir šausmīgas bedres, izdangāts ceļš, kādēļ katru dienu dodoties uz darbu, jālauž personiskais transports.”

Turpinot tēmu, viņš arī jautā: “Kā varēja/var nokļūt viesnīcā “Jolanta”? Ārzemju cilvēkiem tas bijis liels izaicinājums - nokļūt izvietoto aizlieguma ceļa zīmju dēļ, nekur nenorādot apbraukšanu vai īpašu piebraukšanu. Tāds bardaks, kāds ir/bija stacijas rajonā, nekur nav redzēts! Vai tiešām domē nav neviena cilvēka, kurš būtu spējīgs izplānot un normāli paskaidrot braukšanas iespējas ne tikai šajā objektā vien, lai būtu iespējams izbraukt, nesalaužot auto?”.

Situāciju skaidro Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova:
“Ielas, kas ir nodotas būvnieka pārziņā, projekta īstenošanas laikā būvniekam ir jāuztur atbilstoši noslēgtā līguma nosacījumiem – jāgreiderē un jālīdzina ielas segums, jālaista, lai novērstu putekļus, jāuztur ietves, jānodrošina zāliena pļaušana nodotās teritorijas robežās.
Katrā būvsapulcē uzņēmējam tiek atgādināts gan par greiderēšanu, gan laistīšanu, bet, ņemot vērā šīs vasaras laika apstākļus, ceļš ātri atkal kļūst bedrains. Diemžēl arī ne visi autovadītāji ievēro ātrumu ierobežojošās ceļa zīmes, kas arī pasliktina ceļa seguma stāvokli.
Arī par satiksmes regulēšanu ir atbildīgs būvuzņēmējs. Pašlaik pie Bānīša stacijas, kā iepriekš, ir norāde uz “Jolantu”. Īslaicīgi, ar uzņēmēju saskaņojot, tika noņemts baneris, kas tagad ir atlikts vietā. Šobrīd jau stacijas apkārtnē pārbūvējamās ielas ir noasfaltētas un ierastā piekļuve “Jolantai” atjaunota.

Atvainojamies iedzīvotājiem par neērtībām, kas radušās ielu pārbūves laikā.”

Kategorijas