Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palielina atalgojumu aģentūras “Alja” lietvedei

Līga Vīksna

2019. gada 6. augusts 13:56

832

Alūksnes novada domes deputāti jūlija sēdē nolēma par 77 eiro palielināt pašvaldības aģentūras “Alja” lietvedes atalgojumu.
Iestādes direktors Māris Lietuvietis uzsvēra - pēdējos piecus gadus aģentūrā šai štata vietai darba alga nav mainīta, savukārt aģentūras darba apjoms palielinājies. Pašlaik “Aljas” lietvedes atalgojums ir 573 eiro mēnesī (pirms nodokļu nomaksas).

Nelūdz daudz – tikai 77 eiro
“Ir reizes, kad lietvedei kā vadītājs lieku darīt kaut ko vairāk. Pavasara mēnešos lietvede strādā pie projektu dokumentācijas sagatavošanas. Vasaras sezonā, kad Pilssalā, kas paliek arvien apdzīvotāka, notiek kādi pasākumi, lūdzu piedalīties darbā sestdienās un svētdienās. Savukārt rudenī viņai jāgatavo projektu atskaites. Kā iestādes vadītājs redzu, ka darba apjoms ir liels, un nelūdzu daudz - tikai 77 eiro mēnesī, lai vairāk stimulētu darbinieku,” klāstīja M. Lietuvietis.
Deputāts Laimonis Sīpols vērsa uzmanību, ka lietvede “Aljā” tika pieņemta darbā uz pilnu slodzi, tādēļ palielināt slodzi vadītājs nedrīkst – tad jāapmaksā virsstundas vai jāalgo otrs lietvedis, bet viņš piekrīt, ka lietvedim tagad ir lielāka atbildība.

Citiem lietvežiem nepalielina
Deputāte Līga Langrate uzteica M. Lietuvieti kā iestādes vadītāju, ka viņš šādi cīnās par saviem darbiniekiem, un rosināja arī citu pašvaldības iestāžu vadītājus nebaidīties tā rīkoties. Viņa gribēja zināt, vai citiem pašvaldībā strādājošiem lietvežiem arī palielināts atalgojums. Domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis norāda – tāpat kā citiem darbiniekiem šā gada sākumā, tostarp arī jau “Aljā”.
“Lietveži izglītības iestādēs mums saņem, piemēram, 450 eiro mēnesī, 457 eiro. Jebkurā izglītības iestādē darba apjoms un atbildība lietvedim ir lielāka, nekā “Aljā”. Arī viņi veic dažādus papildu darbus, turklāt visiem pat pilnu slodzi nemaksā. Pašvaldība pašlaik meklē izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāju Ates muzejā, kur noteikti dažādi atbildīgi pienākumi, bet mēnešalga tiek solīta tikai 497 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tā ir iestāde, kas pazīstama visā Latvijā. Nav kopsakarības... Domāju, nav iemesla palielināt algu tikai tādēļ, ka labs cilvēks un jāstrādā nedēļas nogalēs,” pārliecināta L. Langrate.

Deputātu vairākums balsoja “par” “Aljas” lietvedes atalgojuma palielināšanu. Ar 1. augustu tas noteikts 650 eiro.

Kategorijas