Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē būs jauna pašvaldības aģentūra

Loreta Jargane

2019. gada 10. augusts 13:16

367

Apes novada domes jūlija sēdē tika apstiprināts saistošo noteikumu projekts par Apes novada pašvaldības aģentūras “Apes kultūras un tūrisma centrs” izveidi, ar mērķi attīstīt kultūru un tūrismu pašvaldības teritorijā.


Apes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane skaidro: “Veidojot aģentūras darbības un struktūras projektu, ņemts vērā, ka aģentūras izveide maina kultūras, sporta un tūrisma nozares Apes novadā organizatorisko formu, bet nemaina sniedzamo pakalpojumu apjomu un piešķirto pašvaldības budžeta finansējuma apjomu.”
Aģentūras sastāvā ietilps vairākas struktūrvienības – Apes tautas nams, Gaujienas tautas nams, Trapenes kultūras nams, Virešu saieta nams, Apes bibliotēka, Gaujienas bibliotēka, Trapenes bibliotēka, Vidagas bibliotēka, Gaujienas pagasta Biznesa, izglītības, informācijas un tūrisma centrs, Jāzepa Vītola memoriālais muzejs “Anniņas”, Elīnas Zālītes memoriālā māja, Trapenes novadpētniecības māja un Virešu novadpētniecības istaba.


“Aģentūrai būs vairākas funkcijas, piemēram, Apes novadā veidot kultūras un tūrisma attīstības un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas politiku, attīstīt daudzveidīgu kultūras un tūrisma pakalpojumu klāstu, nodrošināt muzeja krājuma un ar to saistītās informācijas saglabāšanu, attīstīt un veidot bibliotēkas par izglītības, kultūras, informācijas un vietējās sabiedrības vajadzībām atbilstošiem komunikāciju centriem, administrēt pašvaldības kultūras iestāžu (estrādes, kultūras /tautas/saieta/ namu telpas, bibliotēku lasītavas, u.c.) pakalpojumus un citas funkcijas.
Aģentūras darbu vadīs un koordinēs tās direktors, uz kura amatu līdz 25. augustam izsludināta pretendentu pieteikšanās. Jaunie saistošie noteikumi stājas spēkā 1. septembrī,” atgādina I. Ērmane.


Kategorijas