Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes pilsētas svētku atklāšanā pasniedz sabiedrības balvu "Gada apenietis 2019"

Teksts un foto: Līga Vīksna

2019. gada 23. augusts 22:59

59882

Piektdienas vakarā Apes pilsētiņas ielas un skvērus piepildīja svētku noskaņa, sirsnīgi un emocionāli atklājot pasākumu "Apes pilsētas svētki manā novadā".

Jau visas dienas garumā apenieši nesa ziedus no saviem dārziem, lai kopīgi veidotu Ziedu paklāju skvērā pie Apes novada domes ēkas. Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, tapa stilizēts Baltijas ceļš.

Pulksten 18.00 notika aizlūgums par Apes pilsētu, novadu un svētkiem Apes Svētā Mateja ev.lut. baznīcā. Pulksten 19.00 pilsētiņas skvērā svētkus atklāja ar emocionālu Apes novada amatierkolektīvu koncertu, atzīmējot Baltijas ceļa 30.gadadienu. Koncerta kulminācija bija Borisa Rezņika dziesma ar Valda Pavlovska vārdiem “Atmostas Baltija”, kas tika izpildīta latviešu, lietuviešu un igauņu valodā, visiem koncerta dalībniekiem un skatītājiem sadodoties rokās.

Vēlāk pilsētas centrā demonstrēja Apes novada videofilmu “Sadzirdēt, sajust un izbaudīt”.

Savukārt pirms dziedātājas Aijas Andrejevas koncerta tika pasniegta Alūksnes un Apes novadu laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” un reģionālā portāla “Alūksniešiem.lv” sabiedrības balva “Gada apenietis 2019” - portāla lietotāji lēma, ka to šogad jāsaņem ģimenes ārstei Zitai Uzkliņģei. No sirds apsveicam un paldies visiem, kuri rakstīja pieteikumus un balsoja!

Pēc A. Andrejevas koncerta, uzburot romantisku vakaru pilsētā, uz tautas nama sienas veidoja Apes novada stāstu ar brīnumainām, maģiskām krāsām un skaņām Ebru tehnikā, bet vēlāk visi lustējās karaokes ballītē kopā ar Motokluba “Vēju kluba ordenis” prezidentu Aivaru Freimani (Frīdis).

Svētki turpināsies sestdien, 24. augustā, un svētdien, 25. augustā. Nenokavē izbaudīt Apes mazpilsētas šarmu un svētkus!

Kategorijas