Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaisa temperatūra Vidzemē sasniegusi nulles atzīmi

Leta

2019. gada 19. septembris 07:20

103

Ceturtdienas rītā teju visā Vidzemē gaiss atdzisis līdz 0..+3 grādiem, arī pārējā valstī, izņemot dažas vietas piekrastē, gaisa temperatūra noslīdējusi zem +7 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Mākoņu daudzums ir neliels vai mainīgs, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi līst, lokāli ir stipri nokrišņi. Dažviet - īpaši Vidzemē - izveidojusies migla. Pārsvarā pūš lēns vējš.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem otrdien, 17.septembrī, diennakts vidējā gaisa temperatūra Alūksnē pazeminājās līdz +8,2 grādiem, trešdien - līdz +6 grādiem. Arī Rēzeknē un Rūjienā vidējā gaisa temperatūra otrdien vēl bija nedaudz virs +8 grādiem, savukārt trešdien tā noslīdēja zem šīs robežas.

Atbilstoši prognozēm ceturtdiena un piektdiena valsts ziemeļaustrumu daļā būs otrā un trešā diennakts ar vidējo gaisa temperatūru zem +8 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.septembrī bija +35 grādi Balkānu dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -8 grādi Somijas ziemeļaustrumos un kalnos Slovākijā.

Kategorijas