Aluksniesiem.lv ARHĪVS

LAD sācis ikgadējo lauksaimniecībā izmantojamās zemes apsekošanu

Leta

2019. gada 23. septembris 17:08

129

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir sācis ikgadējo lauksaimniecībā izmantojamās zemes apsekošanu un sākotnējo rezultātu publicēšanu LAD kartē.

Dienestā skaidro, ka LAD kartē attēlo tikai tās zemes vienības, kurās, pēc LAD rīcībā esošās informācijas, lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība nav sakopta nepieciešamajā apmērā - jābūt apsaimniekotiem vismaz 70% no lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības.

LAD aicina dienestu informēt par gadījumiem, kad zemes īpašnieks uzskata, ka konkrētā lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība, kas iepriekš skaitījās nekopta, ir sakopta, lai varētu pārvērtēt publicēto informāciju. LAD zemes īpašniekus arī aicina sekot aktuālajai informācijai, ko kartē atjauno reizi diennaktī.

Dati par visiem nekoptajiem īpašumiem tiks nosūtīti pašvaldībām līdz šā gada 20.novembrim nekustamā īpašuma nodokļa papildlikmes piemērošanai.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

Kategorijas