Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes stacijas ēkā vēlas veidot kafejnīcu

Līga Vīksna

2019. gada 26. septembris 07:18

1174

Alūksnes novadā veiks izmaiņas pašvaldības iznomājamo un atsavināmo nekustamo īpašumu sarakstā, iekļaujot Alūksnes stacijas ēku iznomājamo īpašumu kategorijā.
Skatot šo jautājumu Alūksnes novada domes septembra tautsaimniecības komitejas sēdē, domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers atzina – ir interese no kāda uzņēmēja, kurš vēlas stacijas ēkas telpas īrēt kafejnīcas vajadzībām.
“Pašvaldībai Alūksnes stacijas ēkā vēl ir jāveic uzlabojumi un tā jāsakārto, ko veiksmīgi veicam ar “Latvijas dzelzceļa” atbalstu. Vienam no uzņēmējiem ir interese šajā ēkā nākotnē izveidot vēsturiska stila un iekārtojuma kafejnīcu. Tā kā Alūksnes stacijas teritorija ir atdzīvojusies, šobrīd tur tiek sakārtota arī infrastruktūra, uzņēmēji labprāt sadarbotos ar pašvaldību un, iespējams, ja vēl kādā no projektiem viņus atbalstītu, tad nākamgad šajā ēkā jau varētu uzsākt nelielu saimniecisko darbību. Tāpēc pašvaldībai nomājamo īpašumu sarakstā jāiekļauj Alūksnes stacijas ēka, lai caur izsoli to varētu nodot nomā,” stāsta Dz. Adlers un piebilst: šāda uzņēmēju iniciatīva esot tikai apsveicama.
Alūksnes stacijas ēka atrodas blakus atjaunotajam bānīša bagāžas šķūnim, kur pirms gada iekārtota mūsdienīga multimediāla ekspozīcija.

Kategorijas