Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Hokejisti uzsāk sezonu

Didzis Bauers

2019. gada 26. septembris 07:20

178

“HK Alūksne” aizvadījis pirmās spēles Vidzemes čempionāta hokejā trešajā līgā.
Šīs sezonas pirmajā spēlē piedzīvots zaudējums ar rezultātu 3:10 pret “HK Gulbene/SCO”. Piecas komandas šogad pretendē uz trešās līgas uzvarētāju kausu.

Jau ceturtā sezona
Šis komandai jau ir ceturtais gads šajā līgā. Pagājušajā sezonā mūsējie palika ceturtajā vietā. Iekļuvuši izslēgšanas spēlēs un bija pat ļoti tuvu, lai izcīnītu pirmo vietu. “Pēc aizvadītas ļoti labas sezonas izslēgšanas spēlēs neizdevās parādīt labāko sniegumu, spēlē līdz divām uzvarām par fināliem izdevās uzvarēt vienu spēli, bet otrajā zaudējām pēcspēles soda metienos un zaudējam arī izšķirošajā spēlē. Analogi nospēlējām cīņā par trešo vietu. Jāuzsver, ka komandas spēkos ir ļoti līdzīgas un spēles bija ļoti interesantas. Kļūdiņas atstāja mūs tur, kur atstāja,” stāsta komandas pārstāvis Aivars Teters. Viņš atzīst, ka kopumā pagājušā sezona bija interesanta. “Piedalījāmies daudzos turnīros, bijām Madonā, Žīguros, piedalījāmies un organizējām “Winter classic”, šis bija pats interesantākais turnīrs, kurā varējām uzspēlēt ar kanādiešiem, jāsaka, ka tā bija pati foršākā spēlē sezonā,” saka A. Teters.

Būs interesanta ziema
Šogad komanda spēlē jaunā sastāvā, daži ir devušies prom, ir pievienojušies vīri no Alūksnes Kājnieku skolas, kuri pat apsver savas komandas veidošanu dalībai Vidzemes čempionātā. “Šogad mums grūtāk ies arī tāpēc, ka neizdevās piesaistīt sponsorus, tāpēc spēlējam paši par savu naudu. Komandas kodolu esam saglabājuši, bet pienācēji arī ir ļoti labi hokejisti. Piemēram, jāatzīmē Raitis Teters - Teterovskis, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Kaut arī zaudējām, bija forši, vārtsargam neizdevās ieiet spēlē un viņam bija ļoti grūti. Kādā sastāvā savācāmies uz spēli, tas arī nosaka rezultātu. Pret Gulbeni nebija jauno čaļu, kuri var paskriet, bijām vecie “pensionāri”. Turnīrā mums būs jauni pretinieki, kuri izkrita no otrās līgas, skatīsimies, ko likt pretī. Domājam arī par ziemu un spēlēšanu ar kaimiņu novadu hokejistiem, lai popularizētu hokeju. Pagaidām viss ideju līmenī, ceru ka izdosies, jo atsauksme ir. Noteikti piedalīsimies arī “Winter classic”,” optimistisks ir A. Teters.

Kategorijas