Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atzīmēs Starptautisko senioru dienu

Dace Plaude

2019. gada 28. septembris 06:50

382

Otrdien, 1. oktobrī ar vērienīgu pasākumu “Radi un Rādi!” Alūksnes Kultūras centrā atzīmēs Starptautisko senioru dienu, ko projekta ietvaros rīko Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.
Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” valdes priekšsēdētāja Gita Tortuze uzsver - pasākums sāksies ar rokdarbu izstādes “No dzīpara līdz...” atklāšanu pulksten 13.00 foajē.

Būs rokdarbu izstāde
Čaklās “Sudraba” rokdarbnieces Skaidrītes Svaras vadībā sarūpējušas bagātīgu darbu klāstu – cimdus, zeķes, mežģīņšalles, bērnu pūriņu komplektus. Jāpiebilst, ka ar pašu darinātajiem rokdarbiem izstādē piedalīsies arī Alūksnes novada seniores. “Tas ir mans sapnis vienkopus parādīt ne tikai “Sudraba”, bet visa novada rokdarbnieču darinājumus. Nezinu, vai, piemēram, citviet darina mežģīņšalles, kas būs aplūkojamas izstādē,” saka S. Svara.
Izstādi palīdzēs iekārtot un ar savu padomu talkā nāks Alūksnes Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” vadītāja Ineta Leja. Jāatgādina, ka “Sudraba” rokdarbnieces šogad arī darina pūriņus Alūksnes novada jaundzimušajiem, realizējot projektu, kas pērn guva atbalstu Alūksnes un Apes novada fonda 15. projektu konkursā.

Degustēs konservējumus
No pulksten 14.00 Mazajā zālē notiks rudens velšu konservējumu degustācija, kur varēs nobaudīt, kādus konservējumus ziemai no dārza veltēm sarūpējuši Alūksnes seniori. Savas rudens velšu izstādes un degustācijas pēc biedrības “Alūksnes novada pensionāru apvienība” ierosmes rīkojuši arī seniori pagastos un savus favorītus izvirzījuši 1. oktobra senioru pasākumam, tādēļ tajā varēs nogaršot arī lauku saimnieču veikumu. Degustācijas gaitā varēs balsot par gardākajiem konservējumiem un noslēgumā apbalvos gardāko recepšu autorus.
Senioru diena “Radi un Rādi!” noslēgsies ar  Cēsu Baptistu draudzes zvanu ansambļa “Soli Deo Gloria” koncertu. “Sudraba” dalībnieki bezmaksas ielūgumus saņēmuši  biedrībā, pagastu seniori – pie saviem līderiem, bet pārējie seniori tos var saņemt Alūksnes Kultūras centra kasē.


Kategorijas