Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauniešus iepazīstinās ar iespējām līdzdarboties dažādās ES aktivitātēs

 

2019. gada 27. septembris 12:32

78

Oktobrī visā Latvijā notiks pasākumi, kas palīdzēs jauniešiem izzināt viņu iespējas līdzdarboties dažādās Eiropas Savienības (ES) aktivitātēs, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Komunikācijas daļas vecākā referente Kintija Bulava.
Eiropas informācijas tīkls jauniešiem "Eurodesk" oktobrī visā Eiropā organizē kampaņu "Time to Move". Bulava stāstīja, ka kampaņu īsteno, lai informētu jauniešus par iespējām iesaistīties Eiropas projektos, brīvprātīgajā darbā vai pašiem rakstīt un īstenot projektus.

Kampaņas laikā visā Latvijā notiks 17 pasākumi, kas palīdzēs jauniešiem izzināt viņu iespējas līdzdarboties dažādās ES aktivitātēs.

Vidzemē kampaņas pirmais pasākums notiks 22.oktobrī Alūksnes disku golfa laukumā un to organizē Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs. Pasākuma laikā jaunieši piedalīsies komandu spēlē disku golfa laukumā. Kura komanda ar mazāku metienu skaitu iemetīs visus diskus grozā? Paralēli sporta aktivitātēm jauniešiem būs iespēja uzzināt par mobilitātes iespējām Eiropā. Dalība pasākumā ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz jauniesi.abjc@gmail.com līdz 18.oktobrim.
Rīgā 2.oktobrī un 4.oktobrī no plkst.17 jauniešu centrā "Bambuss" jaunieši uzzinās par "Erasmus+" projektu iespējām, turpretī 6.oktobrī jaunieši varēs uzzināt par mobilitātes iespējām, "Eurodesk" tīklu un to, cik katra projekta pieredze ir individuāla.

Kurzemē no 1.oktobra līdz 31.oktobrim Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla" notiks pasākumu cikls "Vēstule Eiropietim", kā arī visa oktobra laikā jaunatnes centrā notiks dažādi pasākumi jauniešiem, piemēram, zīmējumu konkursi, vēstuļu rakstīšana, izstāde un pieredzes stāstu pēcpusdiena.

18.oktobrī centrā "Nagla" notiks pasākums "Eiropas vērtību t.a.t.t.o.o.", kurā jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem uzzinās plašāk par savām iespējām Eiropā, kā arī būs aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, orientēšanās uzdevumā "Uztetovē Eiropu", ideju darbnīcās un eiropiešu ballītē.

Latgalē pirmais kampaņas "Time to move" pasākums notiks 5.oktobrī dabas parkā "Laukezers", Krustpils novada Kūku pagastā. Šis pasākums būs kā jauniešu pārgājiens, kurā dalībniekiem būs iespēja sarunāties ar saviem vienaudžiem, kuri piedzīvojuši "Erasmus+: Jaunatne darbībā" projektu iespējas.

Pierīgā 20.oktobrī Ikšķiles novada jauniešu centrā notiks pasākums "Eurodesk sarunu šovs", kur visas dienas garumā "Time To Move" kampaņas ietvaros jauniešiem būs iespēja piedalīties šova veidošanā un klātienē uzzināt par dažādām ES iespējām jauniešiem un "Eurodesk" pakalpojumiem.

Savukārt Zemgalē kampaņas pasākumi notiks no 1.oktobra līdz 31.oktobrim. Jelgavas novada jauniešu centros notiks pasākumi "Jauniešu iespēju pēcpusdiena kopā ar "Eurodesk"", kuru laikā jaunieši uzzinās par savām plašajām iespējām iesaistīties, kā arī dzirdēs citu jauniešu pieredzes stāstus par saviem iespaidiem pēc dalības "Erasmus+: Jaunatne darbībā" projektos.

Kampaņas "Time to Move" noslēguma pasākums būs 30.oktobrī plkst.18 Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā.

Latvijā kampaņu īsteno Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, sadarbojoties ar "Eurodesk" reģionālajiem koordinatoriem un informācijas punktiem.

Kategorijas