Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Senioru dienā „Pīlādža’’ iemītniekus iepriecina Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņi

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2019. gada 2. oktobris 08:44

7105

1.oktobrī pēc pusdienām sociālās aprūpes centra „Pīlādži pulcējās sapostajā zālē, lai noklausītos viņiem veltīto koncertu. To bija sagatavojuši Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņi ar savām skolotājām( mūzikas skolotāja Ināra Kravale, deju skolotāja Aiva Vilciņa, kokles klases skolotāja Inga Kalniņa), viņa arī pieteica programmu un runāja šim gadījumam piemērotas dzejas rindas.

Kā vēlāk izteicās paši iemītnieki tas patiešām bijis veltījuma koncerts, kuru klausoties gribējies iztaisnot plecus un atcerēties tos laikus, kad paši bija pašdarbnieku vidū.

Bet pirms tam zināma rosīšanās bija centra apkūpētāju vidū. Jo no pašu sarūpētajiem, salnā nenokostajiem ziediem vajadzēja izgatavot ziedu pušķus, kurus vēlāk pēc uzstāšanās iemītniekiem pasniedza skolas audzēkņi. Galdu rotāja no kļavu lapām izveidotas rozes- autore sociālā darbiniece Ieva Vimba.

Netika aizmirsti arī tie iemītnieki, kuri nevarēja ierasties uz pasākumu, tiem I. Vimba aiznesa ziedu pušķīti.

Koncerts beidzās, iemītnieki pamazām izklīda, bet viena no vecākajām kundzītēm centrā Ilga Moisējeva bija izdomājusi vēl vienu jauku, paliekošu dāvanu- viņa, piepalīdzot centra darbiniekiem, iestādīja pīlādzi.

Tā beidzās viena skaista diena aprūpes centrā „ Pīlādži’’, kur iemītnieki no sirds pateicīgi, ka vecuma nespēkā var uzturēties tik mājīgās telpās.

Kategorijas