Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētku galds - kā to izrotāt?

 

2019. gada 6. oktobris 00:00

40

Tuvojoties svētkiem, mēs savus viesus gribētu pārsteigt ne tikai ar ēdienu pārpilnību un to unikalitāti, bet arī ar krāšņu, gaumīgi izrotātu galdu. Tiek uzskatīts, ka galds, kas rotāts ar efektīvu galda piederumu komplektu, svecēm un svečturiem vai ziedu kompozīcijām, izskatās gaumīgs un krāšņs, taču parasti tas izskatās arī ļoti pompozs. Lai galdu padarītu par svētku galdu, tiek ieteikts izvēlēties vienkāršību un izcelt detaļas. Tas ne tikai ietaupa laiku galda dekorēšanai, bet arī izskatās gaumīgi un neatkārtojami.

Galda servīze

Viens no svētku galda galvenajiem elementiem ir servīze. Labai servīzei nav obligāti jābūt ļoti dārgai, pārāk krāšņai, taču ir svarīgi zināt, kā to apvienot ar citām detaļām. Šodien, izmantojot minimālisma stilu, dažādas krāsas un dizaina pakalpojumus, jūs varat izveidot stilīgi dekorētu svētku galdu. Piemēram, izvēloties pasteļtoņus klasiskās baltās krāsas vietā, Jūs pārsteigsiet viesus ar modernu jauninājumu. Un, ja Jūs izvēlēsieties ģimenes dāvinātu, krāšņu vintage stila servīzi, ir svarīgi nepārspīlēt ar citiem rotājumiem vai pat galdautu - Jums vajadzētu uzklāt galdu pēc iespējas vienkāršāk, izvēloties vienkrāsainu galdautu - tad šāda servīze izskatīsies grezni, un galds būs dekorēts gaumīgi.

Salvetes

Ja Jūs vēlaties izrotāt galdu minimāli, salvetes būs gaumīga detaļa. Mūsdienās internetā var atrast daudz veidu, kā salocīt salvetes, tāpēc viesus var pārsteigt ar salocītu ziedu vai gulbi. Un, ja Jums nav tam laika, iepriekš iegādāties interesanta dizaina salvetes būs lielisks risinājums. Veikalos pieejamas dažādu krāsu, modeļu un formu, kā arī gan papīra, gan auduma salvetes. Ja galds izskatās nedaudz garlaicīgs, lielisks veids, kā to atdzīvināt, ir ar salvetēm. Līdzīgu un papildinošu toņu salvetes izskatās īpaši gaumīgas un modernas, piemēram, ja galdauts ir pasteļtonī, galdam tiks piešķirta jauna pieskaņa, ja izvēlēsieties tumši rozā, pelēkas salvetes.

Ziedi

Iespējams, ka labākais veids, kā galdu atdzīvināt un piešķirt tam rotaļīgu, pacilājošu noskaņu, ir ziedi. Galdu nav nepieciešams pārslogot ar lieliem ziedu pušķiem, bet nelielas ziedu kompozīcijas noteikti izskatīsies lieliski! Vasarā galdu ir viegli izrotāt ar grieztiem āra ziediem, kas ne tikai vizuāli iepriecina, bet arī piešķir rotaļīgumu. Aukstajā sezonā var likt lietā savu fantāziju un rotāt galdu ar, piemēram, ziedu un kļavu lapu kompozīcijām, kas radīs mājīgu rudens noskaņu. Galda rotāšanai nav stingru noteikumu, jums atliek tikai nebaidīties no eksperimentiem un ļaut vaļu fantāzijai un radošumam.


Vārdu kartītes

Ja tiek organizēti lieli svētki ar lielu viesu skaitu, ir iesakāms izgatavot vārdu kartītes. Pirmkārt, tas būs ērtāk viesiem, jo viņiem nevajadzēs kavēt laiku meklējot un izvēloties vietu pie galda. Arī viesu sēdvietu organizēšana var palīdzēt izvairīties no nepatikšanām un nodrošināt lielisku garastāvokli. Tomēr pats galvenais - vārdu kartītes palīdz viesiem justies gaidītiem, īpašiem, tāpēc lieliska svētku noskaņa viesiem tiek radīta, izmantojot šo unikālo, vienkāršo svētku galda rotājumu.

Kategorijas