Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turpinās pietiekšanās diskusijai kopā ar Kultūras ministriju Alūksnē

Šomēnes ikvienam no mums ir iespēja piedalīties Latvijas politikas veidošanā un kopā ar Kultūras ministriju izstrādāt Saliedētas sabiedrības pamatnostādnes! Piedaloties diskusijā, Alūksnes NVO atbalsta centrā mēs varam paust savu viedokli un rosināt savus priekšlikumus apkārt redzamo problēmu risināšanai.

Lai paustu savas domas par dažādu sabiedrības grupu savstarpējo saliedētību Latvijā, aicinām diskusijā dalīties ar savu viedokli. Paaudžu atšķirības, valodas barjeras, atšķirīgas tautības un sociālie slāņi, cilvēki ar kustību ierobežojumiem – ir tikai daļa no tematiem, kas ikdienā ik uz soļa skar apkārtējo sabiedrību. Kādas problēmas mēs redzam mums apkārt? Kādi tām ir risinājumi?

Tādēļ aicinām alūksniešus un apkārtējos novadniekus, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, tautības un pilsonības, piedalīties diskusijā, kas notiks ceturtdien, 24. oktobrī Alūksnē, Alūksnes NVO atbalsta centrā (Dārza 8a) no plkst.15.00 līdz 18.00. Aicinām pieteikties, aizpildot anketu interneta adresē https://ej.uz/turpinasKMVNF.

Jo šī ir mūsu iespēja piedalīties sabiedrības veidošanā, paužot savu viedokli par mums tik nozīmīgām tēmām! Diskusiju vadīs Elīna Miķelsone, biedrības ‘’Ideju un inovāciju institūta’’ valdes priekšsēdētāja, kur atbild par projektu vadību un stratēģiju izstrādi, kā arī pasākumu un semināru organizēšanu, kas vērsti uz sabiedrības saliedēšanu.

Vidzemē šādas diskusijas notiks arī Madonā un Valmierā, vienlaicīgi tām notiekot arī pārējos Latvijas reģionos. Katras diskusijas laikā tapušie problēmu risinājumi un citi priekšlikumi tiks apkopoti un nodoti tālāk Kultūras ministrijai Saliedētas sabiedrības pamatnostādņu (iepriekš saukts – Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un Integrācijas politikas pamatnostādnes jeb NIPSIP) izstrādāšanai. Jo pamatnostādnes noteiks, kādi sabiedriskie procesi tiks veidoti Latvijā pēc 2021. gada. Plašāka informācija – Kultūras ministrijas mājas lapā.

Kategorijas