Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jauni skatuves tērpi vidējās paaudzes deju kolektīvam “Virši”

Līga Vīksna

2019. gada 14. oktobris 11:21

121

Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Virši” drīzumā greznosies jaunos skatuves tērpos. Virešu Saieta nama vadītāja Santa Sāre – Gerža informē – tos varēs sarūpēt, jo piesaistīts finansējums no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

“Kolektīvs “Virši” ir pārstāvētākais un latviskākais kolektīvs Virešu pagastā, kā “motoriņš” visos Saieta nama veidotajos pasākumos. “Virši” uztur latviskuma sajūtu mazajā pagastā un ar labiem rezultātiem sevi ir pierādījuši tautisko deju skatēs, parādot, ka arī mazā pagastā “var”. Esam priecīgi, ka ir apstiprināts biedrības “Lauku partnerība Ziemeļgauja” konkursā iesniegtais projekta pieteikums “Tautas tērpu iegāde vidējās paaudzes deju kolektīvam “Virši” tautiskās dejas nerimstošu tradīciju kopšanas nodrošināšanai Apes novadā un Vidzemē kopumā”. Esam jau uzsākuši projekta īstenošanu, un līdz 2020. gada martam, sadarbībā ar tautas tērpu šuvēju Sanitu Mišku, “Virši” tiks pie 10 jauniem skatuves tērpu komplektiem: sievu brunči, krekli, jakas, vīru krekli, vestes, svārki, bikses, apakšsvārki, sievu cepures un lakati,” stāsta S. Sāre - Gerža.

Finansējums ir 6399 eiro, pašvaldības līdzfinansējums 711 eiro. “Kolektīvam tā būs liela motivācija  turpināt iesākto, priecēt, mācīt saviem bērniem, pagasta iedzīvotājiem, visai sabiedrībai kopumā latviskumu, savas zemes un vietas mīlestību,” saka S. Sāre – Gerža.

Kategorijas