Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdzēsim ugunsnelaimē cietušajai ģimenei

Loreta Jargane

2019. gada 14. oktobris 19:07

1944

11. oktobra vakarā Malienas pagasta  "Graudiņos" notika ugunsnelaime, kā rezultātā Madernieku ģimenei nopostītas saimniecības ēkas un viss, kas tajās atradies. Lai sniegtu atbalstu grūtajā brīdī ģimenei, kurā aug trīs bērni, “Alūksnes un Malienas Ziņas” aicina atsaukties ikvienu, kurš var ziedot būvmateriālus un remontdarbiem noderīgus materiālus, zvanot pa tālruni 26491486.


Ģimene piecu cilvēku sastāvā palikusi bez saimniecības ēkām. Pilnā platībā sadega trīs blakus novietotas vienstāvu saimniecības ēkas (kopējā degšanas platība 260 kvadrātmetri). Uguns īsā laikā nopostījusi kūti, kurā bija trīs cūkas, malkas šķūni ar sauso malku ziemai. Nodedzis arī siena šķūnis, kurā glabājās saimniecības lietas, saldētavas ar tajā esošo produkciju, trimmeris un cits laukapstrādei nepieciešamais inventārs. 


Pašlaik ģimenei pati nepieciešamākā būtu palīdzība pagraba jumta seguma atjaunošanā un materiālu sagādē, jo arī blakusesošā pagraba jumta segums cietis ugunsgrēka laikā. Tagad svarīgi, lai ģimene spētu saglābt pagrabā esošās lietas. Taču arī ēku atjaunošanai nepieciešamas palīdzīgas rokas, būvmateriāli (dēļi, jumta segumi, brusas u.c.) kā arī citi ikdienas darba instrumenti.
Pateicoties ugunsdzēsēju operatīvajai rīcībai, uguns neskāra dzīvojamo māju, taču pārējais nopostīts. Pašlaik zināms vien tas, ka nelaime, iespējams,  radusies elektrības īssavienojuma rezultātā. 


Vairāk par pēkšņajā nelaimē nonākušo ģimeni stāstīsim 18. oktobra numurā. Aicinām palīdzēt nelaimē cietušajai ģimenei, sniedzot jebkādu atbalstu savās iespēju robežās. Tuvākajā laikā arī būs iespēja sniegt materiālo atbalstu, ziedojot cietušajiem ar Alūksnes un Apes novada fonda starpniecību.

Kategorijas