Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro spēcīgākos

Didzis Bauers

2019. gada 17. oktobris 08:55

334

Jau 14. reizi biedrības “Spēka Pasaule” telpās norisinājās Alūksnes novada čempionāts klasiskajā spiešanā guļus. Šis turnīrs bija noslēdzošais Latvijas Kausa Vidzemes ieskaites posms. Paralēli notika arī Latvijas skolu čempionāts.

Aktīvākie vidusskolēni
Latvijas skolu čempionāta svara stieņa spiešanā guļus Alūksnes posmā startēja septiņas skolas. Viskuplākais skaits dalībnieku bija Alūksnes novada vidusskolai – pieci, kopā startēja 11 dalībnieki. Vienīgā un tāpēc par spēcīgāko skolniece tika atzīta Anastasija Nedaivodina, kura uzspieda 30 kilogramus. Puišiem kā otrais spēcīgākais - Deivids Struckis ar paceltiem 85 kilogramiem, viņš - labākais savā kategorijā. Uzvaras savās kategorijās svinēja Andris Ādminis, Deivids Miķelsons, Emīls Pometuns.

Negaidīti kupls dalībnieku skaits
Kā atzina sacensību direktore Iveta Brikmane, pieaugušajiem šīs bijušas pēdējo gadu viskuplāk apmeklētās sacensības ar 73 dalībniekiem no Gulbenes, Aizkraukles, Jēkabpils, Valmieras, Madonas, Rēzeknes, Viesītes un Preiļiem. Pierasts esot pie 50 atlētiem. Komandu vērtējumā labākā Gulbenes KSP, kamēr Alūksnes “Spēka Pasaules” komandai mazliet pietrūka līdz 3. vietai, ar septiņiem dalībniekiem bija grūti konkurēt ar viesu kuplajām komandām. Bet lieliski rezultāti mūsējiem individuāli. Startējot ar traumētu plecu, savu labāko rezultātu neuzrādīja Vineta Bumbiša, kurai 2. vieta savā svara kategorijā, Inese Rēpse labākā savā svara kategorijā. Sievietēm labākā alūksniete Marika Magaziņa, kura pārstāv Gulbenes komandu.
Vīriem līdz 83 kilogramiem uzvarēja Dāvis Bluķis, otrais Ēriks Kaparšmits. Jauniešiem uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Klāvs Klīdzējs, par 2,5 kg mazāk pacēla Mario Brikmanis un saņēma sudraba godalgu. Ļoti kupli pārstāvētas veterānu grupas, startēja 23 atlēti, no tiem pat četri dalībnieki 70 gadu grupā.

Skolu vērtējums:
1. Alūksnes novada vidusskola,
2. Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums,
3. Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija,   
4. Ziemeru pamatskola,   
5. Valmieras tehnikums,
6. Rīgas Tehniskā koledža,   
7. Strautiņu pamatskola.

Kategorijas