Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kinologiem – izcila sezona. Visā valstī suņu draugu un sportistu kļūst vairāk

Didzis Bauers

2019. gada 17. oktobris 08:57

258

Alūksnes kinoloģiskā biedrība “Remis” ar sacensībām “Priekuļi 2019” ļoti veiksmīgi noslēgusi  sezonu. No Alūksnes startēja 10 dalībnieki visās piecās vecuma grupās: jaunākajā un vecākajā grupā profesionāļiem, iesācēju grupā, maza auguma suņu grupā.
Raivis Podrezovs ar Rokiju bija vienīgais jaunākajā profesionāļu grupā, vecākajā - Andrejs Priede ar Rondu un Sergejs Pranckuns ar Nondu. Iesācējos startēja Elīna Akmentiņa, Andris Klīdzējs ar Klaidu, Ilmārs Saldābols ar Loru. Maza auguma suņu grupā – Ilze Egle ar Bono, Ieva Krevica ar Boniju, grupā “Bērns ar suni” Sanija Podrezova ar Pradu un Inese Krevica ar Rego. Sacensības notika tradicionālajos trīs posmos – piesaukšana, šķēršļu josla un figuranta aizturēšana vai mantiņas atnešana.

Piedalās arī igauņi
“Patīkami, ka sezonas noslēgumā piedalījās arī kaimiņi igauņi, tādēļ konkurence bija lielāka. Esam beiguši šo sezonu, aizvadot 10 sacensības, ko paši organizējam un piedalāmies. Jāteic, ka Alūksnes kinoloģiskā biedrība “Remis” ir gandrīz vienīgā, kas šādas sacensības organizē. Lai arī sezona noslēgusies, darbs ar suņiem neapstājas, treniņi turpinās, jo februārī sāksies jauna un atkal būs stilizēts biatlons. Biedrība rīkos sapulci un spriedīs arī par jauno sezonu. Jāatzīmē, ka nākamā būs 15 gadu jubilejas sezona, tādēļ cerēsim, ka tajā būs arī labi rezultāti,” stāsta biedrības “Remis” valdes priekšsēdētājs Agris Naglis.

Labākie kinologi

Biedrības “Remis” labākie kinologi šīs sezonas kopvērtējumā ir:
1. vieta profesionāļu grupā ar maksimālo punktu skaitu (243) Raivim Podrezovam, kurš par 13 punktiem apsteidza 2. vietas ieguvēju.
“Elīna Akmentiņa - 14. vietā, Guna Duba – 15. vietā. Sergejs Pranckuns - 12. vietā.
Daži interesējās, kāpēc viens no vadošajiem republikas sportistiem ir tik zemā vietā. Sergejs šajā sezonā bija nodevies citam sporta veidam  - kanikrosam,  kurā arī ir viens no vadošajiem sportistiem, un maz piedalījās mūsu sacensībās. Andrejs Priede – 7. vietā, cerējām ka izdosies izcīnīt 6. vietu, jo vērtējam pirmo sešinieku. Raitis Seņķo – 17. vietā. Kopvērtējumā vērtējām arī maza auguma suņu grupu, kurā Ilze Egle –
1. vietā un Ieva Krevica – 2. vietā. No biedrības startē vairāk dalībnieku, bet šie ir labākie,” saka A. Naglis.

Aicina uz laukumu

“Šī sezona mums izdevusies izcila, jo pirmajā trijniekā ir mūsu labie sportisti. Ceru, ka Sergejs vairāk pievērsīsies mūsu šķēršļu joslas sportam, jo viņš ir ļoti spējīgs sportists. Iespējams, mums arī papildināsies sportistu rindas. Par suņu apmācību mums ir liela interese, bet, kā sākam runāt par sportu, tā daži baidās par savu sportisko formu, daži -  par sunīša varēšanu. Visā valstī ir jūtams, ka suņu draugu un sportistu kļūst vairāk. Ceru uz igauņu sportistu ieinteresētību mūsu pasākumos. Veiksmīga dalība projektos mums ļaus uzlabot treniņu poligonu, būs jauns vagons ofisam, beidzot laukumā būs elektrība, varēsim trenēties vakaros un sildīties telpās. Plānots uzlikt jaunu žogu. Jāuzsver, ka laukums nav tikai biedrībai, bet visiem pilsētniekiem, kuri grib nākt mācīties vai vienkārši atpūsties, jo žogs ir vaļā,” stāsta Agris Naglis.
 

Priekuļu sacensību rezultāti
Piesaukšana: Raivis Podrezovs – 1. vietā, Andrejs Priede – 2., Sergejs Pranckuns – 1. Elīna Akmentiņa – 4., Andris Klīdzējs – 10., Ilmārs Saldābols – 9. Ilze Egle – 2., Ieva Krevica – 3., Sanija Podrezova – 3., Inese Krevica – 5.
Šķēršļu joslas pārvarēšana:
R. Podrezovs – 2., A. Priede – 2.,
S. Pranckuns – 5., E. Akmentiņa – 3.,
A. Klīdzējs – 8., Ilmārs Saldābols – 6.,
I. Egle – 1., Ieva Krevica – 3., Sanija Podrezova – 6., Inese Krevica – 5.
Figuranta aizturēšana vai mantiņas atnešana: R. Podrezovs – 1., A. Priede – 2., S. Pranckuns – 4., E. Akmentiņa – 8., A. Klīdzējs – 10., I. Saldābols – 7.,
I. Egle – 1., Ieva Krevica – 3., S. Podrezova – 2., Inese Krevica – 4.

Kopvērtējuma rezultāti: R. Podrezovs – 1., A. Priede – 1., S. Pranckuns – 3., E. Akmentiņa – 7., A. Klīdzējs – 10., I. Saldābols – 8., I. Egle – 1., Ieva Krevica – 3., S. Podrezova – 3., Inese Krevica – 5.

Kategorijas