Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmo reizi notiks Lūgšanu brokastis

Līga Vīksna

2019. gada 19. oktobris 14:30

171

15. novembrī notiks mūsu novados nebijis pasākums - Apes un Alūksnes novadu Lūgšanu brokastis “Redzi, abu Savu roku plaukstās Es tevi esmu iezīmējis…” /Jesejas 49:16a/. Uz Lūgšanu brokastīm ikviens interesents aicināts atjaunotajā Apes tautas namā.

Pulcēs dažādu jomu pārstāvjus
Alūksnes un Apes novadu fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece atzīst – Lūgšanu brokastu tradīcija nāk no Amerikas, kur tās aizsākās 1952. gadā, kad vadītāji saprata, ka labklājība vien nespēs risināt daudzos izaicinājumus sabiedrībā. Tādēļ vienotībā un saskaņā, lūdzot Dieva svētību tautai un valstij, veidojot dziļāku savstarpēju uzticēšanos brokastu laikā, viņi guva stiprinājumu un gudrību. Tagad līdzīgi pasākumi katru gadu notiek vairāk nekā 40 valstīs, arī Baltijā.
“Pasākuma mērķis ir pulcēt kopā dažādu jomu pārstāvjus, kuri ikdienā varbūt arī neiet uz baznīcu, jo nav ticīgi cilvēki - uzņēmējus, pašvaldību darbiniekus, izglītības un kultūras iestāžu darbiniekus, dažādu konfesiju mācītājus un citus, lai panāktu viens otram pretim pa atbalsta, labestības un laipnības laipu. Alūksnes un Apes novada fondam tas būs vēl viens labdarības pasākums, lai pulcinātu cilvēkus ar mērķi kādam palīdzēt. Šoreiz mērķauditorija būs ģimenes ar bērniem – palīdzēt viņiem apmeklēt kādas mācības, izglītojošu nometni vai ko tamlīdzīgu. Ideja par Lūgšanu brokastu rīkošanu bija jau sen – prieks, ka atsaukušās arī abas mūsu pašvaldības un to iestādes, reliģisko organizāciju pārstāvji. Ir izveidota darba grupa 10 cilvēku sastāvā no abiem novadiem, bijušas jau četras tikšanās, lai spriestu, kā pasākumu organizēt,” stāsta Dz. Zvejniece.

Izdzīvos līdzcilvēku stāstus

Apes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane uzsver - Apes un Alūksnes novadu Lūgšanu brokastīs būs iespēja izdzīvot mūsu līdzcilvēku stāstus. “Tās būs mācītāja Edija Kalekaura, daudzu grāmatu autores, “Pavasara studijas” vadītājas Ineses Prisjolkovas, prāmja “Estonia” pasažiera Inta Kļaviņa un mammas Agitas Stutiņas, kura izdzīvoja katru dēla dzīves mirkli, atklāsmes par Dieva esamības klātbūtni dzīves stundās un nestundās, kas liek izmainīt paša cilvēka attieksmi pret daudzām lietām, savstarpējām attiecībām, notikumiem,” saka I. Ērmane.
Dz. Zvejniece piebilst - tas būs ļoti skaists, mierīgs un jauks pasākums rudens drēgnajā laikā, un  aicina cilvēkus izmantot šo iespēju. “Turklāt izremontētajā Apes tautas namā tas būs īpaši skaisti! Katram no mums ir sava lūgšana un domas. Nevajag samulst par pasākuma nosaukumu, bet, ja sirds aicina, atnākt!” aicina
Dz. Zvejniece un rosina pieteikties laikus, jo vietu skaits ir ierobežots.


◆ Pieteikt dalību Lūgšanu brokastīs, kā arī ziedojumu 20 eiro apmērā aicina veikt līdz 1. novembrim: nodibinājums “Alūksnes un Apes novada fonds”, reģ. nr. 40008090271, konts LV96UNLA0050019750651 vai fonda birojā katru darba dienu no pulksten 10.00 līdz pulksten 17.00.

◆ No ziedojuma 5 eiro tiks novirzīti brokastīm, savukārt 15 eiro - labdarības mērķim: “Atbalsts Apes un Alūksnes novadu ģimenēm ar bērniem”.

◆ Pieteikt dalību un vairāk informācijas: Ilva Sāre, tālrunis 29222180, ilva.sare@ape.lv ; Dzintra Zvejniece, 28652250, dzintra_zv@inbox.lv .

◆ Lūgšanu brokastis organizē Apes novada pašvaldība, Alūksnes novada pašvaldība, Alūksnes un Apes novada fonds.

Kategorijas