Aluksniesiem.lv ARHĪVS

LVC apsekos laikraksta publikācijā minētās alūksniešiem nesaprotamās ceļa zīmes

Loreta Jargane

2019. gada 22. oktobris 12:26

858

Oktobra sākumā “Alūksnes un Malienas Ziņās” vērsās alūksnietis un pauda  neizpratni par ceļa zīmju izkārtojumu Alūksnes ielās, ko atspoguļojām 8. oktobra numurā rakstā “Haoss Alūksnes ceļa zīmēs”. Komentēt situāciju aicinājām arī Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” pārstāvi Annu Kononovu, lai skaidrotu ceļa zīmju izvietošanas  kārtību un to, kā rīkoties gadījumos, ja rodas neskaidrības par ceļa zīmēm.

Viss ir jāsaskaņo
Noskaidrojām, ka ceļa zīmju uzstādīšanas noteikumus regulē Latvijas standarts LVS 77-2 “Ceļa zīmes. 2. daļa: Uzstādīšanas noteikumi”. A. Kononova skaidro: “Atbildīgs par ceļa zīmju uzstādīšanu, izvietošanu un noņemšanu atbilstoši Ceļu satiksmes likuma prasībām ir ceļa pārvaldītājs, šajā gadījumā – Alūksnes novada pašvaldība. Uz valsts autoceļiem –VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Ceļa pārvaldītājs pieņem lēmumu par attiecīgu ceļa zīmju uzstādīšanu, izvietošanu vai noņemšanu. Tajā pašā laikā Ceļu satiksmes likums nosaka, ka ceļa zīmju uzstādīšana, izvietošana un noņemšana ir jāsaskaņo ar “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).”

Apsekos ielu posmus
“Latvijas Valsts ceļi” pārstāve aicina - ja rodas neskaidrības saistībā ar izvietotajām ceļa zīmēm, jāvēršas pie ceļa pārvaldītāja. “Arī gadījumos, ja, piemēram, ceļa zīmes nav demontētas pēc ceļa būvdarbu veikšanas.
Runājot par konkrēto situāciju Alūksnes pilsētā, LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes un reģionālās nodaļas speciālisti apsekos posmus, kas ir minēti publikācijā, un neatbilstību gadījumā iesniegs Alūksnes novada pašvaldībai priekšrakstu par nepieciešamajām izmaiņām,” saka A. Kononova.

Vairāk lasi 22.oktobra "Alūksnes un Malienas Ziņās".

Kategorijas