Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gardie biezpiena “radziņi” ar ābolu un rozīņu pildījumu

Brigita Skaistkalne

2019. gada 1. novembris 00:00

490

Pie kūpošas tējas vai kafijas tases drēgnajā laikā noderēs šāds pašu cepts gards našķis.
Mīklai biezpienu saberzu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienoju eļļu, kā arī, piena vietā, 6 kafijas krējuma vienreizējo trauciņu saturu. Piekaisīju arī ar cepamo pulveri kopā izsijātus miltus un sāli un samīcīju mīklu. To uz 15 minūtēm ievietoju ledusskapī. Pēc tam mīklu sadalīju divās vienādās daļās un no katras izveltnēju apli, ko savukārt sagriezu trīsstūros. Platākajā galā tiem izliku pildījumu, ko pagatavoju, samaisot iepriekš uzbriedinātas un nosusinātas rozīnes ar nomizotiem un smalkās daiviņās sagrieztiem āboliem, sasmalcinātiem valriekstiem (tos gan ņēmu mazāk par receptē norādīto daudzumu) un brūno cukuru. Sarullēju “radziņos”, izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārsmērēju ar sakultu olu. Cepu gardos pīrādziņus līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes, līdz tie zeltaini brūni.Sastāvdaļas
Mīklai:
∙ 180 gramu biezpiena,
∙ 5 ēdamkarotes piena,
∙ 5 ēdamkarotes augu eļļas,
∙ 100 gramu cukura,
∙ vaniļas cukurs garšai,
∙ 1 tējkarote cepamā pulvera,
∙ šķipsniņa sāls,
∙ 260 gramu miltu,
∙ olas dzeltenums pārziešanai.
Pildījumam, piemēram:
∙ 100 gramu rozīņu,
∙ 150 gramu ābolu šķēlīšu ar cukuru, ∙ 100 gramu maltu valriekstu kodolu ar cukuru.

Kategorijas