Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Alūksnietes savām rokām darina tautas tērpus

Alūksniešiem.lv

2019. gada 3. novembris 07:32

20388

Alūksnes Kultūras centrā valsts svētku noskaņās apskatāma izstāde “Mans tautas tērpa stāsts...” - Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 11. un 12. klašu skolnieču pašu darināti tautas tērpi, kas tapuši ģimnāzijas mājturības skolotājas Antras Strazdas vadībā.

“Izstādes tapšana bija ģimnāzijas kolektīva komandas darbs, vecāku atbalsts – visi palīdzēja, lai skolēni varētu izpausties. Ļoti būtiski ir, lai šādos brīžos līdzās būtu izpalīdzīgi un saprotoši cilvēki, un mums tādi bija.

Jau 10. klasē meitenes kā zinātnisko darbu sāk darināt savu tautu tērpu, ko pabeidz 12. klasē. Šogad tautas tērpus darināja 14 meitenes. Šogad ikgadējo izstādi vēlējāmies rīkot citādāk, arī caur fotogrāfijām, kur liels paldies jāsaka ģimnāzijas skolotājam Ivaram Vīksnam par lielo ieguldīto darbu fotosesijas tapšanā krāsainajā rudenī skaistās Alūksnes ainavās.

Pie fotogrāfijām lasāmi arī pašu meiteņu rakstīti stāsti, kas ataino viņu izjūtas. Liels prieks, ka viņas visas atzīst – darbs pie tautas tērpa ir iesākts, un galvā virmo jau jaunas idejas, kā tos vēl papildināt. Jāuzsver, ka tautas tērpus meitenes nedarināja mācību stundu laikā, bet savā brīvajā laikā. Liels paldies vecākiem, kuri sagādāja materiālus meitenēm tautas tērpiem,” stāsta A. Strazda.

Kategorijas