Aluksniesiem.lv ARHĪVS

„Ceļamaize 2009” stipendijas saņem arī alūksnieši

Agita Auziņa

2009. gada 1. oktobris 16:26

980

Latvijas Universitātei veltītajā 90.gadadienas svinīgajā Senāta sēdē LU Fonds sveica sociālās stipendijas „Ceļamaize 2009” ieguvējus – izcilākos un sabiedriski aktīvākos LU 1.kursa 90 studentus, nākamos līderus. Izcilāko vidū ir arī divi alūksnieši un jauniete no Apes.

No Alūksnes stipendiju „Ceļamaize 2009” Latvijas Universitātes 90.gadadienā ir ieguvusi – Santa Roķe (absolvējusi Ernsts Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, uzsākusi studijas LU Valodu un mākslas zinātņu fakultātē) un Raivis Vītols (absolvējis Ernsts Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju, uzsācis studijas LU Datorikas fakultātē), kā arī Laura Jurka (absolvējusi Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu, uzsākusi studijas LU Fizikas un matemātikas fakultātē) no Apes.

90 „Ceļamaizes” stipendiāti ir tie īpašie, kas stipendiju ieguvuši LU  90.jubilejas gadā. Kampaņa tika atklāta šā gada februārī, kad 12.klases jaunieši  pieteicās stipendijai, iesniedzot dokumentus, kas apliecina viņu labās  sekmes, sabiedrisko aktivitāti un nepietiekamo finansiālo stāvokli studijām. Pēc divām kārtām un intervijām klātienē, tika noskaidroti tie 90 jaunieši, kas ir cienīgi saņemt stipendiju.

Stipendijas apjoms ir Ls 1800 gadā, ar tās palīdzību studentiem ir iespēja segt mācību maksu vai izlietot ikdienas tēriņiem, saņemot stipendiju katru mēnesi 10 akadēmisko mēnešu garumā.

Kategorijas