Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ietves top nesteidzīgi

Aivita Lizdika

2019. gada 5. novembris 07:23

615

Pirms vairāk kā divām nedēļām redakcija saņēma vēstuli no alūksnieša Imanta Serta, kurš pauda savu neapmierinātību ar kārtību, kādā notiek ielu remonti Latgales, Kanaviņu un Uzvaras ielās Alūksnē. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, atbildot uz to, laikrakstam norādīja, ka ielu pārbūve Merķeļa, Jāņkalna, Brīvības, Uzvaras un Latgales ielās vai to posmos pašlaik jau tuvojas noslēgumam.

Žurnālists ekspedīcijā
Lai noskaidrotu, kas šajā laikā mainījies, vai remontdarbu organizācija ir uzlabojusies, kājām devos pa minētājām ielām. Pārbūvējamās ielās vēl joprojām izvietotas ceļa zīmes, kas informē par to, ka teritorijā tiek veikti būvdarbi, un ir noteikts braukšanas ātruma ierobežojums 30 km/h. Uzvaras ielā gājēju ietve palēnām top, un pa to jau virzienā no Helēnas uz Latgales ielu, tiesa, lavierējot starp bruģa krāvumiem un atsevišķām tukšām rindām, iespējams pārvietoties samērā droši. Latgales, Kanaviņu un Uzvaras ielu krustojumu gan vēl joprojām gājēji nevar šķērsot droši, jo tur Kanaviņu ielas abās pusēs nav izveidots trotuārs, ne arī norobežota atsevišķa ielas daļa, pa kuru būtu droši nokļūt tālāk uz Latgales ielu.

Gājējas un velosipēdistes sadursme
Latgales ielā pie Dārza ielas krustojuma uz ielas braucamās daļas uzkrāsota gājēju pāreja, tādēļ no veikala “Slišiņi” puses Latgales ielā 1 viegli tieku uz ietves, kas ved gar pašvaldības administratīvo ēku. Tomēr, nonākot pretim picērijai “Zebra”, ietve beidzas, tās nav arī ielas otrā pusē un man tālāk jādodas pa ielas braucamo daļu. Līst lietus, garām aiztraucas vairākas automašīnas, kad pēkšņi, cenšoties izvairīties no dubļiem, aiz sevis izdzirdu skaļu kliedzienu. Tā ir kāda riteņbraucēja, vecāka gadagājuma kundze, kura, braucot pa ielas malu aiz manis, nebija gaidījusi manu pēkšņo manevru. Viss beidzās labi, jo tobrīd šajā posmā nebija nevienas automašīnas. Tā abas – satrauktas no saspringtās situācijas, turpinām virzīties tālāk, līdz es varu mierīgi uzelpot, sasniedzot ietvi, kas tapusi pie veikala “Gaišais ekrāns”.

Pabeigs novembrī
Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Una Tetere – Teterovska norāda, ka gājēju ietves izbūves darbu veikšana Uzvaras ielā bija paredzēta pēc asfalta seguma ieklāšanas. “Būvdarbu laikā pa ietvēm gājēju satiksmi atļauts virzīt pēc minerālmateriālu slāņa izbūves un sablīvēšanas. Uzvaras ielā gājēju ietvju izbūve ir veikta, ieskaitot bruģakmens seguma ieklāšanu. Pašlaik notiek nobrauktuvju, kam ir atšķirīga seguma konstrukcija, izbūve. Darbu pabeigšana Uzvaras ielā plānota šā gada novembrī,” saka projekta vadītāja. Tātad neērtības alūksniešiem būs jāpacieš vēl kādu laiku un, iespējams, gājējiem domāto norobežojumu, lai pārvietošanās būtu drošāka, uz ielas braucamās daļas tā arī nesagaidīt.

Teksts un foto: Aivita Lizdika

Kategorijas